Rojević zbog Joanikija odbio kandidaturu, prijetio mu raščinjenjem - Volim Podgoricu

Rojević zbog Joanikija odbio kandidaturu, prijetio mu raščinjenjem

Srpska koalicija saopštila je da ih je sveštenik Željko Rojević obavijestio kako mu je vladika budimljansko-nikšićki Joanikije dao rok sat da povuče kandidaturu za predsjednika Crne Gore.

 “Sveštenik Željko Rojević juče je članovima predsjedništva Srpske koalicije, nešto nakon 14 sati, saopštio da mu je vladika budimljansko-nikšićki Joanikije dao rok od jednog sata da povuče kandidaturu, te da će, u suprotnom, biti raščinjen. Mi smo istoga trenutka saopštili jereju Rojeviću da se povuče. Na njegov zahtjev, poslali smo mu i predlog obraćanja javnosti. Imali smo u vidu i da mu je, po nalogu Demokratskog fronta, a navodno u ime Eparhije, dan ranije raščinjenjem prijetio i izvjesni Boban Jokić”, saopštila je Srpska koalicija.

Oni su podsjetili kako je episkop Joanikije bio u nekoliko navrata aktivan učesnik političkih skupova “koje je organizovalo lice koje je nedavno, na kraju političke karijere, bježalo kroz pljevaljske i prijepoljske šume”.

“Niko nije tražio vladičinu kanonsku odgovornost zbog govora na centralnom trgu u Podgorici, na novogodišnjem skupu Demokratskog fronta, jer je to u domenu ljudskih i političkih prava svakog građanina, pa i vladike. Takođe, nikada nije pokrenuto pitanje odgovornosti pojedinih arhijereja naše crkve u Crnoj Gori koji su 1997. godine doprinijeli Milu Đukanoviću da pobijedi na predsjedničkim izborima. A to su neuporedivo krupnije stvari od kandidature jednog sveštenika”, navode iz Srpske koalicije.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com