DONESENA ODLUKA: Evo koliko eura će se plaćati legalizacija po kvadratu u Podgorici - Volim Podgoricu

DONESENA ODLUKA: Evo koliko eura će se plaćati legalizacija po kvadratu u Podgorici

Konačno je završena odluka o komunalijama za bespravne objekte o kojoj će sud dati odbornici na sjednici Skupštine Glavnog grada 16. marta. Odlukom su propisani uslovi, visina, način, rokovi i postupak plaćanja naknade za bespravne objekte u sedam zona.

 

Vlasnici bespravnih objekata u 1a zoni za legalizaciju će plaćati 141 euro, u I zoni 136 eura, dok će u II zoni ta cijena iznositi 97 eura. Komunalije u trećoj zoni vlasnici nelegalno sagrađenih objekata plaćaće 73 eura, u četvrtoj zoni određena je cijena od 63 eura, a u petoj zoni 48 eura. Šesta zona obuhvata sela u kojima se, po odluci, komunalije neće plaćati.

U 1a zoni su između ostalog centar grada i Drač, u I zoni su Blok pet i šest, Momišići B, Kruševac, MZ Novi grad, Stara varoš, Cvijetin Brijeg, Drpe Mandića, dio Pobrežja… U II zoni su Momišići C, V i A, Zagorič, Prvoborac, Masline, Ibričevina, Konik, Stari aerodrom, djelovi Pobrežja, djelovi Zabjela, 1.maj, Marko Radović, Duvanski, Radoje Dakić, Gornja Gorica 2, Sadine… U trećoj zoni su Zelenika, dio Zabjela, Tološi 1, Gornja Gorica 1, Dahna 2, Kasarana Masline… Četvrtu zonu čine između ostalih Vrela ribnička, dio Konika, Murtovina, Zlatica B, Tološi 2, Vranići, Vranjicke Njive, Dahna, Dajbabska gora, dio Zabjela, dio Zagoriča, Golubovci, Mahala, Balijače, Trešnjica, Donja Gorica,Šipčanička gora, Cijevna… Peta zona su dio Donje Gorice, Kakaricka gora, Mihinja, dio Cijevne, dio Tuzi, Dinoša…

U odluci je naznačeno da u slučaju kada vlasnik bespravnog objekta naknadu plaća jednokratno, iznos naknade će se uvećati za 5 odsto, odnosno 20 odsto ako vlasnik bespravnog objekta zahtijeva da naknadu plati u jednakim mjesečnim ratama. Za bespravne objekte osnovnog stanovanja naknada se uvećava za 2,5 odsto, a iznos se može plaćati jednokratno ili u jednakim mjesečnim ratama, u skladu sa zahtjevom vlasnika bespravnog objekta.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com