PODGORICA: Ujaku i sestrićima 18 i po godina zatvora - Volim Podgoricu

PODGORICA: Ujaku i sestrićima 18 i po godina zatvora

Sudi­ja pod­go­rič­kog Vi­šeg su­da Pre­drag Ta­baš osu­dio je ju­če Da­ni­la Jo­va­no­vi­ća na 13 go­di­na za­tvo­ra, a nje­go­ve se­stri­će Zo­ra­na i Zdrav­ka Ra­du­lo­vi­ća na tri i po go­di­ne, od­no­sno na dvi­je go­di­ne za­tvo­ra zbog ubi­stva Zo­ra­na Bo­lje­vi­ća.
Po­ro­di­ca Bo­lje­vić na­pu­sti­la je sud­ni­cu na­kon iz­ri­ca­nja pre­su­de, is­ka­zu­ju­ći ne­za­do­volj­stvo.
Vje­štak me­di­cin­ske stru­ke ka­zao je da je okri­vlje­ni u vri­je­me iz­vr­še­nja kri­vič­nog dje­la bio u sta­nju afek­ta ja­kog stra­ha. Na­la­zom je utvr­đe­no da op­tu­že­ni ne bo­lu­je od traj­nog du­šev­nog obo­lje­nja i da ni­je raz­vio mo­del agre­siv­nog po­na­ša­nja. Vje­štak je do­dao da su kod okri­vlje­nog, na­kon iz­vr­še­nja ubi­stva, pri­sut­ni stal­na strep­nja, oprez, ne­si­gur­nost i bo­ja­znost.
Za­stup­nik op­tu­žni­ce je ka­za­la da sve ove na­vo­de de­man­tu­ju do­ka­zi i vi­deo-sni­mak na ko­jem se vi­di ka­da op­tu­že­ni do­la­zi i ka­ko iz­vr­ša­va ubi­stvo. Pri­je to­ga je, ka­ko se na­vo­di, bio u svo­me auto­mo­bi­lu i či­tao no­vi­ne, na­kon što je čuo puc­nje upu­tio se kod svo­jih se­stri­ća.
Bo­lje­vić je ubi­jen 25. ma­ja pro­šle go­di­ne oko 14 sa­ti na te­ra­si lo­ka­la „La­ga­ni­ni”, ko­ji se na­la­zi u Uli­ci 4. ju­la u Pod­go­ri­ci. Na nje­ga je is­pa­lje­no vi­še me­ta­ka iz, ka­ko se sum­nja, vi­še oruž­ja.
Pre­ma na­vo­di­ma iz is­tra­ge, sum­nja­lo se da su se ro­đa­ci Jo­va­no­vi­ća, bra­ća Zo­ran i Zdrav­ko Ra­du­lo­vić, do­go­vo­ri­li da se na te­ra­si po­me­nu­tog ka­fi­ća na­đu sa Bo­lje­vi­ćem. Oni su, ta­ko­đe, op­tu­že­ni u ovom po­stup­ku.
Pre­ma da­ljim na­vo­di­ma po­li­ci­je, na­kon što su se na­šli bra­ća Ra­du­lo­vić i Bo­lje­vić su se po­tu­kli i po­te­gli oruž­je, a po­tom je pri­tr­čao Jo­va­no­vić i pu­cao Bo­lje­vi­ću u gla­vu.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com