PODGORIČANIN BRUTALNO PRETUČEN: ,,Uveli su me u maricu gdje su počeli da me tuku i ja sam nekoliko puta gubio svijest” - Volim Podgoricu

PODGORIČANIN BRUTALNO PRETUČEN: ,,Uveli su me u maricu gdje su počeli da me tuku i ja sam nekoliko puta gubio svijest”

Podgoričanin Nemanja Rončević optužio je službenike Interventne jedinice CB Podgorica da su ga u četvrtak, 1. marta, brutalno pretukli, te da su ga lažno okrivili za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Rončević je zbog toga najavio da će protiv policajaca podnijeti krivičnu prijavu. Mladić je od batinanja zadobio više tjelesnih povreda, između ostalog i prelom nosa. Tokom prebijanja, kako je kazao, više puta je gubio svijest.

Incident se dogodio prošlog četvrtka, nešto poslije 21.30. Rončević je sa prijateljima bio u kladionici kada je došlo do pokušaja krađe. On je u tom momentu bio kao “igrač u kladionici, i nije imao nikakve veze sa krađom.

“Radnica je pozvala policiju, a meni je rekla da idem. Nijesam htio da policija ne bi pomislila da bježim, već sam ostao”, priča Rončević.

Ovaj mladić tvrdi i da su policajci tada došli, nakon čega su mu tražili lična dokumenta koja on nije imao. Rončević priznaje i da je sporne prilike vrijeđao policajce, ali je izričit da nikoga od njih nije udario, niti bilo kako, osim što ih je verbalno napadao.

“Bio sam pijan i istina je da sam psovao i vrijeđao policajce, ali ni na koga nisam nasrtao, niti sam koga udario. Uveli su me u maricu gdje su počeli da me tuku i ja sam nekoliko puta gubio svijest. Da mi je nos slomljen saznao sam tek kada sam se osvijestio u policiji i kada sam otišao do toaleta”, ispričao je Rončević za “Dan.

Kazao je da se ne sjeća svih detalja prebijanja zbog gubljenja svijesti, ali da zna da ga je više policajaca udaralo pendrecima, nogama i rukama po glavi i tijelu. Osim preloma nosa, od batinanja zadobio je i više podliva po glavi, nogama, leđima i stomaku. Povrede na mladiću vidljive su i nakon skoro nedjelju dana.

Istakao je i da su mu policajci nudili da ga odvedu u Hitnu pomoć zbog povreda koje je imao, ali da je to odbio, jer im nije vjerovao, a plašio se da bi mogli nastaviti da ga prebijaju.

Podsjetimo, Rončević je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. On je, kako tvrde iz policije,  prijetio službenicima Interventne jedinice CB Podgorica da će ih napasti, uz psovke i uvrede.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com