Direktor Cerova Goran Đurović preduzetnik godine, Dragan Bokan menadžer godine - Volim Podgoricu

Direktor Cerova Goran Đurović preduzetnik godine, Dragan Bokan menadžer godine

Goran Đurović, izvršni direktor kompanije Cerovo je preduzetnik godine u Crnoj Gori, a Dragan Bokan, predsjednik Odbora direktora kompanije Voli Trade izabran je za menadžera godine u kategoriji velikih preduzeća i akcionarskih društava.

Ovo je odluka živrija Asocijacije menadžera Crne Gore koja je i ove godine izabrala najuspješnije menadžere i preduzetnike Crne Gore za 2017. godinu u 10 kategorija.

Od pristiglih preko 250 nominacija prihvaćeno je 70 kandidatura, a Upravni odbor je na sinoćnoj sjednici usvojio prijedlog stručnog žirija za deset laureata.

Najbolja u kategoriji srednjih preduzeća je Mirjana Mijušković, izvršna direktorica Glosarija.

U kategoriji malih preduzeća izabran je Radovan Radulović, izvršni direktor Montenomaks Control & Logistics.

Menadžer godine u mikro preduzećima za 2017. godinu je Xhemal Ravja, izvršni direktor V.U. Veterinum, a za mladog menadžera godine proglašen je Miloš Golubović, izvršni direktor Veletex-a.

U kategoriji preduzeća koja su u većinskom vlasništvu države izabran je Slobodan Stanišić, izvršni direktor Radio difuznog centra.

Titula najuspješnijeg menadžera u državnim i javnim institucijama pripala je Miomiru M. Mugoši, direktoru Poreske Uprave Crne Gore.

Upravni odbor AMM-a donio je odluku da ove godine nagradu za životno djelo dodijeli dr Miodragu Gomilanoviću.

Od pristiglih nominacija u kategoriji Najbolja institucija za obrazovanje i edukaciju menadžera izabran je Fakultet za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis (UDG).

Stručnim žirijem koji je sačinjavao 21 član predsjedavao je dr Vinko Nikić, glavni izvršni direktor Lovćen banke.

U žiriju su kao i prethodne godine bili predstavnici Privredne komore, Unije poslodavaca, Savjeta stranih investitora Crne Gore, Ekonomskog fakulteta, Fakulteta za mediteranske studije, Uprave za kadrove, Fonda za aktivno građanstvo – fAKT, Instituta sertifikovanih računovođa Crne Gore, kao i prošlogodišnji dobitnici nagrada za najuspješnije menadžere i preduzetnike.

Broj pristiglih nominacija, podrška najznačajnijih institucija i organizacija, uključujući i veliku podršku medija pokazuju da je Izbor najuspješnijih menadžera i preduzetnika Crne Gore prepoznat i ove godine kao centralni poslovni događaj.

Ovo potvrđuju ostvareni poslovni rezultati kandidata za nagradu za 2017. godinu:

Ukupan prihod od 615 miliona €, neto dobit od 44 miliona €, ukupne investicije 99 miliona € i broj zaposlenih preko 7250.

Svečana ceremonija uručenja nagrada će se održati u četvrtak 26. aprila, u hotelu “Hilton”, sa početkom u 9:30h.

Pokrovitelj događaja i ove godine je Vlada Crne Gore.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com