Pljavljak radio 40 godina u “Čistoći”, pa dobio otkaz - Volim Podgoricu

Pljavljak radio 40 godina u “Čistoći”, pa dobio otkaz

Pljevljak Vasilije Robović podnio je tužbu protiv preduzeća Čistoća zbog nezakonitog otpuštanja sa posla, nakon četrdeset godina staža.

Prije desetak dana izvršni direktor preduzeća Saša Ječmenica uručio mu je rješenje o prestanku radnog odnosa, zbog navodnog, nasilničkog i uvredljivog ponašanja prema drugim zaposlenima.

Robović to demantuje i tvrdi da mu je rješenje uručeno u trenutku kada je on bio na bolovanju, a da prethodno nije vođen nikakav disciplinski postupak.

Tvrdi i da je rješenje prije nego što je njemu uručeno dostavljeno ljekaru koji mu je otvorio bolovanje, kao i Poreskoj upravi.

“U rješenju o prestanku radnog odnosa Ječmenica nije naveo koje sam ja to prijetnje uputio. Ja sam samo rekao da ću protiv njih podnijeti krivične prijave. Najava podnošenja krivične prijave ne može nikako biti prijetnja. Uvreda je ako psujete, a ja to nisam radio. Upozorio sam direktora da su neke radnje nedozvoljene. Od šefa računovodstva tražio sam da mi od novca koji sam dobio od preduzeća u sudskom postupku po osnovu razlike prilikom obračuna zarada, ne odbijaju dugovanje prema preduzeću Grijanje. Rekao sam da mi se dug prema Grijanju nastavi da odbija od plate. Ja nisam tražio ništa što nije dozvoljeno. Šef računovodstva Mihailo Đačić je na moje traženje odgovorio da će mi od tog iznosa odbiti dug prema Grijanju. Upozorio sam ga da je to krivično djelo, a to sam rekao i direktoru. I zbog toga sam odlučio da pravdu potražim na sudu”, tvrdi Robović.

Robović ističe da se to sve dešavalo 15. februara u prostorijama uprave preduzeća, a dan kasnije se sreo sa Ječmenicom u prostorijama nekadašnje naplate komunalnih usluga.

Tom prilikom pred zaposlenim direktor mu je uputio direktne prijetnje, kazavši da će me proglasiti radno nesposobnim, kao i da mu neće isplatiti tačan iznos otpremnine koji ga sljeduje zbog činjenice da je prošle godine proglašen tehnološkim viškom.

Ističe da je nakon nove sistematizacije radnih mjesta njegovo radno mjesto ukinuto.

Ječmenica je naveo da je 15. 2. 2018. u 10 sati, tokom sastanka sa šefovima službi u kancelariji direktora, Robvić tražio hitan prijem kod izvršnog direktora.

“Odmah po ulasku u kancelariju imenovani je povišenim tonom optužio šefa računovodstva da nezakonito pokušava da mu obustavi jednu polovinu novčanog potraživanja po osnovu naknade razlika u zaradi, za period 2012. godine do 2015. godine a u pogledu kog zaposleni vodi spor za naknadu potraživanja protiv Čistoće. Tom prilikom je šefu računovodstva i izvršnom direktoru iznio prijetnje da će im podnijeti krivične prijave ukoliko uplate polovinu njegovog potraživanja po presudi na račun izvršnog povjerioca zaposlenog DOO Grijanje na ime neplaćenog duga za usluge grijanja stana imenovanog”, navodi se u obrazloženju odluke o otkazu Roboviću koga je potpisao Ječmenica.

 (Vijesti)

2 komentara

  1. I’d have got to consult you here. Which isn’t something It’s my job to do! I spend time reading a post which will make people believe. Also, many thanks for allowing me to comment!

  2. Youre so cool! I dont suppose Ive learn something like this before. So good to search out anyone with some original ideas on this subject. realy thank you for beginning this up. this web site is something that is wanted on the web, someone with just a little originality. helpful job for bringing one thing new to the web!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com