KO JE KO: Horoskop promijenjen ima 13, a ne 12 znakova - Volim Podgoricu

KO JE KO: Horoskop promijenjen ima 13, a ne 12 znakova

Udruženje astrologa u Minesoti tvrdi da današnji horoskopski znakovi maltene nemaju nikakve veze sa originalnim znakovima koje poznajemo. Oni ističu da postoji 13, a ne 12 znakova i da je nov znak – Zmijonoša. On obuhvata period od 29. novembra do 17. decembra.

Naime ova promjena se desila zbog jedne prirodne stvari. Navodno zbog gravitacije Meseca, Zemljina osa se pomerila i došlo je do, kako kažu, raskoraka u položaju zvijezda.

Za horoskopske znake koje poznajemo danas zna se već 2000 godina. Astronomi kažu da današnje planete nisu u istom položaju kao nekad, pa prema tome ni mi nismo isti horoskopski znak kao nekad.

Ostali znakovi su pomjereni za otprilike mjesec dana unazad, što znači da Blizanci postaju Bikovi, Bikovi Ovnovi i tako dalje, dok je Škorpijama u novom sistemu ostalo samo šest dana – od 23. do 29 novembra.

“O tome se priča već dosta dugo. Mi već znamo za promjene u rotaciji oko zemljine ose, ali astrologija kojom se ja bavim, i koja se koristi na Zapadu, oslanja se na tropski zodijak, a to je fiksni sistem, koji se nikada ne mijenja. S druge strane manje poznata vedska astrologija koristi zvezdani zodijak, koji se mijenja i pomjera sa rotacijom Zemlje”, izjavio je za Bi-Bi-Si jedan od najpoznatijih britanskih astrologa Rasel Grant.

On je dodao da su navodne promjene u horoskopu posledica starog sukoba između astronoma i astrologa.

Astro zabava

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com