Rebronja: Hrapović uspio da ujedini ljekare protiv sebe - Volim Podgoricu

Rebronja: Hrapović uspio da ujedini ljekare protiv sebe

Izjave da je imenovanje Kenana Hrapovića za ministra zdravlja ustvari izrugivanje sa kompletnim sistemom zdravstva, a pogotovo sa crnogorskim ljekarima, se svakodnevno obistinjuju, kazao je potpredsjednik Socijaldemorkratske partije (SDP) Almir Rebronja.

To se, kako smatra, potvrđuje i njegovim odnosom prema novom rukovodstvu Ljekarske komore Crne Gore.

“Posebno je neprihvatljivo da se zbog ”anonimnih” prijava isfrustriranih i nedobronamjernih pojedinaca čija je politika poražena na skupštini ljekarske Komore saslušavaju ljekari koji su poslije 25 godina uspjeli da vrate Komoru ljekarskoj profesiji”, ističe Rebronja.

Dugo je, kako je kazao, trajala borba ljekara da po prvi put izaberu rukovodstvo Komore koje nije direktno postavljeno od strane ministra preko delegata koji su kooptirani odlukama direktora zdravstvenih ustanova. Ključnu prepreku u tome, navodi Rebronja, je imao upravo aktuelni ministar.

“No, kad nije uspio da čitavim nizom podmetanja i opstrukcija postavi sebi odane pojedince, ukoliko ih uopšte ima, bilo je očekivati da će posegnuti za novim idejama opstrukcija. Svima u Crnoj Gori je jasno ko može biti inspirator anonimne prijave protiv ljekara. Postoji opravdana sumnja da je neodgovorni pojedinac inspirisao svoje istomišljenike iz „radnog“ okruženja u kojem je počeo svoj policijski, izgleda i trajni angažman, da se preko instituta anononimne prijave obračunava sa ljekarima iz ljekarske Komore”, ističe Rebronja.

Od trenutka objave informacije da SDT poziva ljekare na razgovor, smatra on, svima u sistemu zdravstva, pa i šire, je jasno da su ovo posljednji trzaji ministra zdravlja kako bi opstruirao početak rada Ljekarske komore. Možda uz to, smatra Rebronja, da dobije i imenovanje Ambasadora “kao utješnu nagradu za zasluge u kojem je stanju zdravstveni sistem i njegovom nečinjenjem.”

“Njegovo ponašanje ne iznenađuje, ali iznenađuje indolentnost kompletnog sistema i onih koji su ga imenovali na činjenicu da su reforme u zdravstvu potpuno zaustavljene, da se kao najveći uspjesi promovišu neke efemerne i operativne stvari i projekti, koji uz to troše puno sredstava. Promovišu se kao sjajni i novouspostavljeni projekti koji su završeni prije desetak godina, kao što je elektronski recept. No obzirom na njegovo znanje o sistemu možda nije ni znao da oni postoje”, ističe Rebronja.

Prijava protiv ljekara, smatra on, “dobro dođe” da bi se skrenula pažnja građana o pozitivnoj i dopunskoj listi ljekova, koja je trebalo da se koristi od 11. januara, kao i činjenice o snadbjevenosti ljekova državnih apoteka, kao i podatka da plaćamo najskuplje ljekove u regionu.

“Činjenica je da u zadnjih 30 godina ni jedan Ministar zdravlja nije uspio da ujedini sve ljekare protiv sebe kao ovaj aktuelni”, zaključio je Rebronja.

Vijesti

1 komentar

  1. Many thanks to you for sharing these kinds of wonderful content. In addition, the best travel plus medical insurance plan can often ease those considerations that come with visiting abroad. Your medical emergency can in the near future become too expensive and that’s likely to quickly slam a financial problem on the family finances. Setting up in place the best travel insurance package deal prior to setting off is well worth the time and effort. Thank you

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com