DALI SMO MU HILJADE EURA, A KUKA DA NEMA HLJEBA DA JEDE! Oglasio se čovjek koji je pomagao Milanu Jevđiću, “siromašnom” studentu o kojem priča region! - Volim Podgoricu

DALI SMO MU HILJADE EURA, A KUKA DA NEMA HLJEBA DA JEDE! Oglasio se čovjek koji je pomagao Milanu Jevđiću, “siromašnom” studentu o kojem priča region!

Milan Jevđić koji je prije nekoliko dana bio gost Tanje Vojtehovski u emisiji “Život priča” na TV Prva digao je na noge čitavu Srbiju!

Naime, kako je u toj emisiji pričao, on je student pete godine medicine. Nikad nije pao nijedan ispit iako, praktično, nema ni uslove da studira. Imao je samo 20 dana kada su se njegov otac i majka razišli.

Prva uspomena iz djetinjstva su mu teške batine koje je dobio od očuha. Imao je tad oko četiri godine i popucale krvne sudove na nagoma, nastale od očuhovih udaraca. Sam je donio odluku da se od njih odseli i počeo je da živi s bakom i dekom.

Otac ga nikada nije želio, a majci je bilo svejedno, jer se nikad nije borila za to da živi s njom. Pošto mu je deka umro kad je bio mali, ostao je samo s bakom u trošnoj kući u Severovu, selu zlatiborskog kraja. Imao je 16 godina kada je izgubio i baku i ostao potpuno sam.

Izdržavao se sam, radeći najteže fizičke poslove da bi uspio u jednom cilju – da završi studije medicine.

Međutim, na društvenim mrežama od momenta emitovanja te emisije javlja se sve više onih koji ga optužuju da laže i da zapravo ne oskudijeva ni u čemu, dok drugi ističu da Milan na ovaj način “prodaje” svoju tužnu priču.

Vidno iznervirana, Tatjana Vojtehovski je na svom Tviter nalogu podijelila Milanov Fejsbuk status u kome se on obratio svim “nevjernim Tomama” i ljudima koji ga nisu štedjeli u brutalnim prozivkama bez pokrića, kako on smatra.

View image on TwitterIpak, polemika o tome da li je priča ovog mladića tačna se nastvlja. Tako su tviteraši našli još nešto što je možda promaklo voditeljki.

Jedna korisnica Fejsbuka podijelila je njegovu fotografiju na Fejsbuku, uz opis “Siroti Milan Jevđić u Monte Karlu”.

Sirot ili ne?
Sirot ili ne?FOTO: PRINTSCREEN

Fotografija je nastala prošle godine, a ovo mu izgleda Srbija neće oprostiti!

– Koliko si isprdao sirotinju i Srbiju. Bravo!!!

– Bakuta jel možeš i meni malo da pomogneš za kladionicu i alkohol?
– Sve se nema pa se šeta po Monaku, folirant – samo su neki od komentara upućeni njemu, a koji su objavljeni ovih dana.

O (ne)iskrenosti mladića pisalo se po društvenim mrežama.

Tako se jedan od korisnika Fejsbuka obratio Tatjani Vojtehovski uz obrazloženje da su Milana supruga i on finansirali nešto duže od četiri godine.

Oni su ga finansirali?
Oni su ga finansirali?FOTO: PRINTSCREEN

Kako je on naveo, porodica je vraćala dugove u koje je Jevđić upadao, vrijeđao je njegove roditelje, pao prvu godinu studija i nije mogao da upadne na budžet.

Takođe, na društvenim mrežama pominjalo se i da je pomenuti mladić često trošio novac u jednoj beogradskoj kladionici, iako je u emisiji rekao da ne zna da li će ovog vikenda imati šta da jede.

Porodica koja ga je pomagala je izrevoltirana izjavama Milana Jevđića

– Poštovana gđo Vojtehovski, zatražite od mene i ja ću Vam u pisanoj formi dostaviti odobrenje da objavite ta ”uslovljavanja”. Govorite o prepisci koja se vodila između Milana i mene kada je odlučio da nam se vrati pošto je predhodno odlučio da ode.

– Zašto je otišao? Zato sto sam mu po ko zna koji put rekao da ne želimo da finansiramo njegovu majku, sestru i brata. Zašto? Zato što to nije bio dio naseg dogovora.

– To se desilo oko Nove godine da bi mi u drugoj polovini januara ponovo tražio pare a vec je predhodno odlučio da ode od nas. Na to je imao pravo i niko ga nije sprečavao.

Ovako se voditeljki emisije “Život priča” Tatjani Vojtehovski putem društvenih mreža obratio dr Dobrica Pavlović koji je godinama pomagao Milana Jevđića, studenta medicine koji je gostujući u pomenutoj emisiji rekao da nema za knjige, hranu, i studije.

I dok se cio region sažalio na mladića, i ova priča ima drugu stranu.

Na društvenim mrežama dr Pavlović mu nije ostao dužan odgovorivši i njemu i voditelji emisije, obrazloživši kako je došlo do razlaza u njihovom odnosu.

FOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK

– To idi mi, dođi mi zbog njegove familije koju nismo htjeli da finansiramo desilo se po ko zna koji put. Tada smo imali vrlo nekulturnu i ne znam kako još da je nazovem prepisku preko Vibera. Pukao sam jer mora da shvati da nismo htjeli da plaćamo taksi njegovoj majci! Da li to možete da zamislite? Žena živi na selu, nigdje ne putuje autobusom, već joj sin naručuje taksi, a mi to da plaćamo. Pukao sam i zato što nisam htio da naš novac i telefon koji je od nas dobio daje bratu, a onda traži da mu mi kupimo novi i kompenzujemo novac. Čiji novac da kompenzujemo? Naš!? – pita se Pavlović i dodaje:

– Što je najgore, ispao sam kreten na kvadrat jer sam mu na kraju poslao novac i za telefon.

On je dalje objasnio da je Jevđić otišao od njih jer nisu željeli da troše novac na njegovu familiju.

– Jednostavno nemamo toliko novca, a i da imamo nismo se to dogovorili. Za informaciju, u decembru je potrošio na familiju 600 evra, naravno naših, a onda smo morali mi da platimo stan i račune. Platili smo, da bi me ponovo pozvao i ponovo tražio novac.

– Počelo je sa 70 evra pa pozajmica od 100 evra. Kada sam mu rekao da ću mu dati 100 evra a ne pozajmiti rekao mi je da nije ptica. Valjda je mislio da za te pare može da kupi samo zrnevlje.

– U toku te prepiske sam pukao i svasta mu rekao i ne stidim se toga, ponavljam pukao sam. Ili je sa nama ili nije. Ne može da ode od nas pa da se vrati kada mu zatreba novac! – napisao je izrevoltirani čovjek i dodao da mu je na kraju mjeseca dao i redovnih 300 evra i da popravi telefon koji je pozajmio od druga pa ga pokvario, a potom se obratio Vojtehovskoj:

– Što se te prepiske tiče, zatražite odobrenje, dobićete ga u pisanoj formi i slobodno to objavite. Šta god da sam rekao, a rekao sam svašta, ne stidim se! Jasno je nama da on voli svoju familiju ali to ne znači da mi moramo da ih finansiramo ili možda po Vama znači!? – pitao je obrativši se direktno voditeljki.

Dobrica Pavlović na društvenim mrežama pisao je i da su supruga i on počeli Jevđića da finansiraju 2013. kada je posao na fakultet. kao razlog nje naveo samo želju da pomognu fakultet.

FOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK

– Dogovor je bio da mu mi pomažemo da završi fakultet. Nikakvi aranžmani u vezi familije nisu postojali. Prve godine nismo ni znali da je u kontaktu sa majkom. Oduševili smo se kada smo čuli da jeste. Majka je samo jedna. Tada smo čuli da ima i brata i sestru i da ih viđa. Nama je to zvučalo fenomenalno. Savjetovao sam mu da pokuša da se sa ocem dogovori. Lično smatram da je to samo pitanje volje. Bolje pokušati i više puta a ne suditi se. Nikakvih dogovora u vezi finansiranja porodice nisu postojali – napisao je doktor, a potom dodao zbog čega se na društvenim mrežama oglasio:

– Nisam očekivao nikakvo javno zahvaljivanje, ali ni priču….sam, gladan, bez novca… To nije tačno. Tačno, to je povrijedilo mene i suprugu.

– Da napomenem nama ne smeta što je izlazio u restorane. To nismo ni znali. Čovjek sebi mora da da oduška. Svako ima neki ventil. Ne smetaju nam ni restorani brze hrane. Ok, svako jede šta voli. Pristojno je obučen. To smo mi finansirali i mi razumijemo i to. Ono putovanje u inostranstvo je bilo poklon. Ne od nas. Znam sigurno da je poklon u pitanju – piše on i ponavlja da je problem između njih nastao jer Pavlovići nisu htjeli da finansiraju Milanovu porodicu, kao ni njegovo ponašanje u njihovom domu.

– Više puta sam mu skrenuo pažnju na to. Više puta je odlazio i vraćao se kada ostane bez novca.

– Da ne zaboravim, nisam uopšte bio mek kada je padao ispite. Mislim da sam najgrublji bio kada je pao patologiju. Najvise sam bio ljut kada je pao čini mi se mikrobiologiju (zadržavam pravo da sam možda pogriješio koji je ispit u pitanju) ali mu nisam tada ništa ružno rekao jer sam bio u društvu. Zašto sam tada bio ljut? Treća godina, prešao je u Beograd, mi mu platili školarinu jer je takav zakon a on pada ispite!?

– Na kraju, mi od njega nismo ništa tražili za uzvrat ali bas ništa i to je on znao. Bilo je ovako….završi fakultet i to će biti sve što ti treba da uradiš! – zaključio je Dobrica.

( Espreso.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com