Kankaraš smatra da je Crna Gora brzo zaboravila NATO bombe - Volim Podgoricu

Kankaraš smatra da je Crna Gora brzo zaboravila NATO bombe

Zbog, samo njima, znanih razloga Ministarstvo odbrane i Generalštab Vojske Crne Gore izvršili su navodnu procjenu mogućnosti angažovanja pripadnika vojske u misiji KFOR i zaključili da u skladu sa trenutnim kapacitetima i obimom preuzetih obaveza, mogu učestvovati u misiji KFOR sa dva štabna oficira na Kosovu i Metohiji, kazao je Aleksa Kankaraš, potpredsjednik Asocijalicije mladih SNP Nikšić.

 Ovaj potez, kako smatra Kankaraš,  ukazuje na nepoštovanje narodne volje i “gaženje”crnogorske tradicije.

“Aktuelni režim u Crnoj Gori je izabrao put bezuslovnog, podaničkog slušanja svake izrečene želje sa zapada, a da pritom glas svog naroda ne sluša”, kaže Kankaraš.

Smatra da je rna Gora brzo zaboravila bombardovanje naše zemlje i zanemarili svaku žrtvu Nato agresije.

“Ovim činom slanja oficira, izdaju pretke koji su ginuli, oslobađajući to isto Kosovo u oslobodilačkim ratovima s početka prošlog vijeka a oni ga sada opsijedaju zarad interesa pojedinaca, interesnih grupa i dobijanja sitnih poena u očima zvaničnika Atlantske alijanse”, navodi Kankaraš.

Napominje da ne  smijemo jeftino prodavati svoju slavnu istoriju, zaboravljajući ko su nam bili prijatelji, saborci i braća, a ko protivnici.

“Crnogorski vojnici su kroz istoriju važili za hrabre, neustrašive i nepokolebljive branioce, davno utemeljenih, i od Njegošapotvrdjenih principa, a sada treba da budu nečije marionete.
Kredibilitet se ne stiče poslušnošću i servilnošću, nego čuvanjem tradicionalnog crnogorskog morala”, poručio je Kankaraš na kraju.

Izvor: 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com