NAJVEĆI PEDOFILSKI SKANDAL IKAD: Zlostavljali, drogirali i silovali preko 1.000 djevojčica! Policija sve znala i prstom nije mrdnula! - Volim Podgoricu

NAJVEĆI PEDOFILSKI SKANDAL IKAD: Zlostavljali, drogirali i silovali preko 1.000 djevojčica! Policija sve znala i prstom nije mrdnula!

Počev od 80-tih godina XX veka, u Telfordu, u Engleskoj, oko 1.000 djevojčica drogirano je, fizički maltretirano i silovano, a iza “najvećeg” skandala te vrste u Britaniji stoji beskrupulozna banda.

 Nadležne vlasti nisu adekvatno reagovale na tvrdnje, pa su se mnogi počinioci izvukli nekažnjeno, a maltretiranja se nastavljaju.

Prema podacima britanskog ministarstva unutrašnjih poslova, u 2015. zabilježen je 15,1 slučaj seksualne zloupotrebe djece na 10.000 stanovnika, što znači 225 moguće žrtve na ukupno 155.000 stanovnika u Tefordu.

Poslanica Konzervativne stranke iz Telforda Lusi Alen okarakterisala je najnovije podatke kao “ekstremno zabrinjavajuće i šokantne” i zatražila pokretanje istrage poput one u Roterdamu, gdje je tokom 16 godina oko 1.400 djevojaka i djevojčica seksualno zlostavljano, pošto su dospele u ruke muškaraca pakistanske zajednice u tom gradu.

“Neophodno je pokrenuti nezavisnu istragu o seksualnoj eksploataciji dece u Telfordu kako bi njegovi žitelji imali potpuno poverenje u vlast”, rekla je ona.

View image on TwitterView image on Twitter
 Lusi Lou (16), njena majka i sestra umrle su kada je 26-godišnji Azhar Mehmud, koji ju je silovao, zapalio njihovu kuću. Taksista je prvi put napao Lusi 1997. godine, koja je ostala u drugom stanju i rodila dijete kada je imala samo 14 godina.

 

Mehmud je dobio zatvorsku kaznu zbog ubistva Lusi, njene majke Ajlin i njene sestre, 17-godišnje Sare, ali nikada nije hapšen niti optužen za seksualno zlostavljanje maloletnice.

 

Druga žrtva, koju su dve godine kasnije drogirala i silovala devetorica muškaraca, kaže da je Lusino ubistvo bilo upozorenje drugim djevojčicama da ćute. Učenica, koja je željela da ostane anonimna, tvrdi da je bila do te mjere očajna da je htjela da se ubije.

 

“Plašila sam se se da će moja porodica umrijeti kao Lusina. Mislila sam da će biti bezbedni samo ako se ubijem”, rekla je ona.

View image on Twitter

Godine 2002. trinaestogodišnja učenica Beki Votson poginula je u nerazjašnjenoj saobraćajnoj nesreći u Telfordu. Kasnije se ispostavilo da je dve godine ranije dopala šaka azijskoj kriminalnoj bandi, koja ju je, kako je zapisala u dnevniku, primoravala da “spava sa svima redom”.

 

Njena majka Toron Votson u više navrata je bila u policiji i čak im je dala spisak osumnjičenih, ali ništa nije preduzeto.

 

“Posmatrali su Beki i devojčice nalik njoj kao da su kriminalci. Očajnički sam tražila pomoć, ali imala sam utisak da nemam kome da se obratim. Da je policija istražila Bekino zlostavljanje kako treba, druge devojčice bi se možda spasle tog pakla”, kaže ona.

 

Godine 2013, o okviru operacije “Šalis” uhapšena su sedmorica muškaraca. Mubarek Ali (34) zbližavao se s tinejdžerkama, od kojih su neke imale samo 13 godina, koje je zatim podvodio mušterijama. Njegov brat Adel Ali (27) osuđen je na 26 godina zatvora nakon što su njih dvojica seksualno zlostavljali četiri tinejdžerke i prisiljavali ih da se prostituišu.

View image on Twitter
Vlasti su bile upozorene na zlostavljanje deset godina prije pomenute operacije. Žrtva koju su pedofili prisiljavali da se prostituiše kaže: “Policija je po drugi put izdala djecu ovog grada. Ne smijem ni da pomislim koliko je žrtava bilo tokom godina – ne bi me čudilo da je broj sličan onom u Roteramu”.

Lokalna policija je priznala da su pripadnici organizacije “Ulični pastori”, koji patroliraju noću, prijavljivali slučajeve tinejdžerki kojima je prodavana droga na žurkama i da bande muškaraca pokušavaju da namame drogiranu decu.

Potpukovnik policije Tom Harding rekao je da se saradnja prilično poboljšala poslednjih godina.

“Incidenti koje su registrovali “Pastori” ukazuju na seksualno iskorišćavanje dece i nadamo se da ćemo na osnovu tih informacija identitifikovati lica protiv kojih treba pokrenuti istragu”, rekao je on.

Kurir.rs/Dejli mejl

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com