Home / NOVOSTI / Društvo / PODGORICA: Službene automobile Kliničkog voze kući

PODGORICA: Službene automobile Kliničkog voze kući

Šef voznog parka u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) i još dvojica njegovih kolega svakodnevno, nakon završetka radnog vremena, službene automobile voze i ostavljaju ispred svojih kuća.

Reporter “Vijesti” fotografisao je u jednom podgoričkom naselju tri službena automobila, za koja su zaduženi šef voznog parka Momir Stojanović i vozači Milovan Stojanović i Veliša Raičković.

Sagovornik “Vijesti” kaže da je to svakodnevna pojava i da Raičković vozi automobil koji je KCCG dobio kao donaciju, za dijalizu. Vozila koja se svakog dana nakon 15 sati mogu vidjeti ispred porodičnih domova zaposlenih su – “opel astra”, registarskih oznaka PG CG E22, “renault laguna” (PG CG 262) i “opel” (PG MN 202).

Sagovornik “Vijesti” tvrdi da nakon 15 sati svakog radnog dana ostaje samo jedno službeno vozilo u voznom parku za zaposlene. Navodno, i direktorica KCCG-a Zorica Kovačević redovno vozi automobil “reno fluence”, oznaka PG CG 069 nakon posla, iako kao funkcionerka ima pravo na to.

Propisi zabranjuju korišćenje službenih vozila u privatne svrhe, a Vlada je ranije napravila i posebnu platformu za prijavu tih zloupotreba.

Uredbom o uslovima i načinu korišćenja prevoznih sredstava u svojini Crne Gore definisano je da će se “protiv odgovornog lica preduzeti mjere u skladu sa zakonom”, ako se utvrdi da je službeni automobil korišćen u privatne svrhe. U istom propisu piše da se vozila, osim onih koja su data na stalnu upotrebu, nakon završetka službenog posla ili drugog zadatka parkiraju na prostoru ispred organa koji ih koristi ili na drugom mjestu koje je određeno aktom organa.

Vijesti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *