ZA POHVALU: Udruženim snagama siromašnom komšiji napravili krov! - Volim Podgoricu

ZA POHVALU: Udruženim snagama siromašnom komšiji napravili krov!

Da humanost nema cijenu potvrđuje i primjer mještana sela Velika kod Plava koji su se juče okupili i udruženim snagama sagradili novi krov svom prijatelju i komšiji Vladimiru Vladu Paunoviću (76), koji u 21. vijeku živi od 65 eura socijalne pomoći.

Foto: cdm.me

CdM je sredinom novembra prošle godine pisao o Vladovom teškom životu, koji je zimu proveo bez struje, vode i sa dotrajalim krovom koji je prokišnjavao.

foto: cdm.me

Njegov život juče su bar malo uveselili njegovi humani prijatelji i komšije koji su samo za par sati postavili limeni krov, a nevolje sa proljećnim kišama za Vlada će postati prošlost.

Zahvaljujući akciji koja je pokrenuta za Vlada je skupljeno 450 eura pomoći. Centar za socijalni rad u Plavu udijelio mu je 200 eura, dok je oko 245 skupljeno preko humanitarne akcije koju je pokrenula Mjesna zajednica Velika.

Foto: CdM

Vlado godinama živi kao samac u trošnoj kući pored groblja koja je sama po sebi sablasna.

Od rodbine se rijetko ko javlja, a niko ne zna kako je ovog čovjeka teška životna sudbina dovela ga na sami rub egzistencije i da bude osuđen na milost seljana koji kad-kad dođu i donesu mu ponešto hrane. Od 65 eura socijalne pomoći može da kupi samo hranu koju uzima u obližnoj seoskoj prodavnici.

U trošnoj kući sa zidovima punim vlage Vlado ima samo željezni krevet, šporet i sto.

foto: cdm.me

Naravno, svako ko želi pomoći novac može uplatiti na žiro račun: Mjesna zajednica Velika, broj računa: 505-8210000001457-46 sa naznakom: za Pomoć Vladu Paunoviću kod Atlas banke AD Podgorica.

IZVOR: cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com