Da li je PODGORIČKI ,,POLICAJAC” uračunljiv? - Volim Podgoricu

Da li je PODGORIČKI ,,POLICAJAC” uračunljiv?

Vještak Stanko Milić uradiće psihijatrijsko vještačenje Podgoričanina Bojana Markuša koji je optužen da se lažno predstavljao kao policajac i pretresao građane.

To je juče odlučila sutkinja Željka Jovović, prihvatajući predlog njegovog branioca Damira Lekića za vještačenje.

Markuš je u odbrani tvrdio da mu je policajac Tomislav Todorović prodao svoju službenu legitimaciju za 300 eura.

Foto: CdM, Željka Bojanić

Todorović, međutim, tvrdi da to nije tačno, da mu je Markuš ukrao legitimaciju i da nikada ne bi pretpostavio da će on to učiniti.

Markuš je priznao da je falsifikovao ispravu i lažno se predstavljao, navodeći da je „to jače od njega, da želi da se bori protiv kriminala”.

On se tereti da je u avgustu 2016. godine prepravio službenu legitimaciju policajca Todorovića, na njoj nalijepio svoju fotografiju, i svoje ime, a potom je koristio. U martu 2017. godine lažni inspektor ušao je u poslovnicu Societe Generale banke i tražio podatke o S. M., zaposlenom u toj banci. Nekoliko dana kasnije, 6. aprila, u Ulici Vaka Đurovića u Podgorici zaustavio je D. M. i trojicu maloljetnika, tražio im lične karte i pretresao ih. Isto je uradio i 20. aprila na Skalinama. Tada je, predstavljajući se kao inspektor, zaustavio M. R., M. B. i dvoje maloljetnika. Pokazao im je službenu legitimaciju, tražio od njih lične karte na uvid, a potom ih pretresao. Suđenje se nastavlja 4.aprila.

Vijesti

1 komentar

  1. I?m no longer sure the place you’re getting your info, however great topic. I must spend some time finding out much more or figuring out more. Thank you for great information I was in search of this info for my mission.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com