Kamerna muzika: Schumann only - Volim Podgoricu

Kamerna muzika: Schumann only

U okviru ciklusa Kamerna muzika KIC “Budo Tomović” organizuje koncert posvećen muzici istaknutog njemačkog kompozitora Roberta Šumana pod nazivom “Schumann only” u petak, 16. marta u Velikoj sali KIC-a sa početkom u 19 sati.

Kompozitor Robert Šuman je jedan od najvećih muzičkih stvaralaca romantičarskog doba, a njegova djela na koncertu izvodiće kamerni ansambl ,,Stretto”. Na programu koncerta su Klavirski trio u d – molu, br. 1 op. 63 i Klavirski kvintet u Es – duru op. 44.

Kamerni ansambl “Stretto” oformljen je 2017. godine. Čine ga perspektivni mladi umjetnici: pijanistkinja Milena Nikočević, violinistkinje Eleonora Nikolić i Milena Vuković, violistkinja Mirjana Jovanović i violončelista Lazar Bubanja. Pijanistkinja Milena Nikočević se uspješno bavi pedagoškim radom u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić”, a ostali članovi ansambla sviraju u Crnogorskom simfonijskom orkestru. Njihova ljubav prema kamernoj muzici dovela je do kvalitetne saradnje i niza veoma zapaženih nastupa na Cetinju, Kotoru i Podgorici. Ansambl je učestvovao na prošlogodišnjem Ljetnjem kampu za kamernu muziku na Ivanovim Koritima pod mentorskim vođstvom violiniste Antona Martinova. Članovi kamernog ansambla “Stretto” imaju želju da svojim radom i koncertnim izvođenjima doprinesu raznovrsnosti i kvalitetu kamernog muziciranja kroz izvođenje djela različitih stilova i epoha, afirmišući kamernu muziku kao jedan od najljepših vidova bavljenja muzikom.

Ulaz je besplatan.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com