Podgoričani odbili poziv policije da se mirno raziđu - Volim Podgoricu

Podgoričani odbili poziv policije da se mirno raziđu 

Četrdesetak mještana parkšume Zagorič onemogućilo je juče javnim izvršiteljima i sudskim vještacima da uz pratnju policije izvrše procjenu i vještačenje imovine porodica Vuksanović i Lakićević, koje su sagradile kuće na zemlji, koju je država restitucijom 2009. godine vratila porodici Vučinić.

Građani su se oko 10 časova okupili ispred porodične kuće Vuksanović. Oni nijesu htjeli da poslušaju poziv komandira policije Željka Radunovića da se mirno raziđu i dozvole sudskim vještacima i izvršiteljima da urade procjenu. Nakon pola sata javni izvršitelji udaljili su se sa terena, uz najavu da će uskoro biti određen termin za narednu procjenu.

Vlasnik nelegalno izgrađene kuće Branko Vuksanovićtvrdi da nema novca da plati iznos od blizu 20.000 eura, koliko se od njega potražuje. Kako dodaje, ukoliko mu se omogući, spreman je da plati u ratama.

“Već sam podigao kredit da bih mogao da izgradim kuću, koju sad hoće da mi oduzmu. Nemamo izbora, nego da ih svaki naredni put dočekamo kao i danas. Nemamo hljeba da jedemo. Imam četvoro djece i treba da zajmim 10 eura da im kupim hljeb, a ne da dam 20.000 eura”, odakle mi kazao je Vuksanović.

Strahujući da će se izvršitelji vratiti, mještani su se nakon odlaska policije okupili pred kućom Bose Dimovski, čija je imovima, kako ona tvrdi procijenjena još 2012 godine.

“Tada nam je rečeno da bi se plac i kuća legalizovali, da će u cijenu od 10 eura po kvadratu ući i komunalije. Kuća je tada bila pod pločom, a sada ima podignut sprat. Niko ne uzima u obzir koliko smo uložili da bi od ovog prostora koji je bio smetlište, stvorili uslove da počnemo da kopamo temelje”, kazala je Dimovski.

Predstavnik mještana parkšume Zagorič Radovan Jeremić i ovom prilikom je ponovio da mještani po cijenu života neće dozvoliti da dođe do prepisivanja imovine i iseljavanja ljudi iz njihovih kuća. Zemljište koje je predmet sporenja i na kome je izgrađeno oko 500 kuća je restitucijom 2009. godine vraćeno porodicama Vučinić (125.000 kvadratnih metara) i Stamatović (160.000 kvadrata). Mještani Zagoriča su skoro četiri mjeseca prošle godine protestvovali zbog sudske odluke, kojom je utvrđena obaveza da kvadratni metar zemlje koju su zauzeli plate po cijeni od 35 do 40 eura.

Pobjeda

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com