VELIKI ČOVJEK: Gest njemačkog fudbalera dirnuo planetu! Treneru, neću igrati, idem da spasem nečiji život! - Volim Podgoricu

VELIKI ČOVJEK: Gest njemačkog fudbalera dirnuo planetu! Treneru, neću igrati, idem da spasem nečiji život!

Lenart Taj, nemački fudbaler koji nastupa za holandski Venlo, neko vrijeme neće igrati fudbal jer će probati da spase život jednoj osobi koja boluje od leukemije.

Ovaj 26-godišnji fudbaler je prije sedam godina donirao svoj DNK da se čuva u bazi, kako bi u slučaju nužde neko ko boluje od leukemije mogao da potraži njegovu pomoć. I to se dogodilo. Dobio je informaciju da se njegov DNK savršeno podudara sa genima pacijenta koji se bori za život.

Odmah se odazvao i fudbal prebacio u drugi plan. Venlo za vikend gostuje velikom PSV-u, koji se bori za titulu. Mnogi fudbaleri cijele sezone čekaju ovakve mečeve, ali sjajni Taj ima pametnija posla, želi da spase nečiji život. Neće trenirati nedjelju dana i propustiće utakmicu.

“Nikad ovako nešto nisam doživio. Prvo sam bio šokiran, mislio sa da nešto nije u redu sa Lenartom. Onda mi je objasnio da možda može da spase ljudski život. Izgubićemo ga na neko vrijeme, on je jedan od najboljih igrača tima, ali ovo je puno važnije od fudbala”, rekao je trener Venla Moris Stajn dodavši:

“Lenart je veome inteligentan momak, društven, ovo tako liči na njega. On razmišlja i o stvarima izvan fudbala. Nadam se da će zaista pomoći da se spasi taj život. Ono što je već uradio je to što je skrenuo pažnju na ovu bolest. Nevjerovatno sam ponosan”.

Kurir

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com