KOLIKO STE VI POTROŠILI? Ovo je prosječan račun za struju za februar mjesec! - Volim Podgoricu

KOLIKO STE VI POTROŠILI? Ovo je prosječan račun za struju za februar mjesec!

Domaćinstva su u februaru 2018. godine potrošila 117.809.050 kWh (kilovatsati) električne energije, što je oko osam odsto manje u odnosu na januarsku potrošnju, odnosno 5,7 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom februara 2017. godine.

Prosječan februarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 38,69 eura. Domaćinstva u Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 20,19 eura, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Tivtu gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 50,36 eura. Račun vrijedan preko 150 eura dobiće 2,10 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 4,22 odsto kupaca.

Februarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 52,4 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 180.401 kupaca.

Elektroprivreda Crne Gore pokrenula je akciju ”ZA ČIST RAČUN” u kojoj se pravnim licima koja imaju dug po osnovu utrošene eletrične energije, za početak nudi da 30 odsto duga otplate u narednih 30 mjeseci, u fiksnim mjesečnim ratama. Nakon isteka Sporazuma, pravna lica nastavljaju otplatu preostalog duga po istim uslovima.

U akciju se mogu uključiti sva pravna lica koja imaju više od tri neplaćene fakture za utrošenu električnu energiju, bez obzira na visinu dugovanja, uz uslov da plate posljednju fakturu i potpišu Sporazum o izvršavanju obaveza po povoljnim uslovima. Akcija traje do 31. maja 2018. godine.

Pozivamo pravna lica sa dugom za električnu energiju da iskoriste ovu jedinstvenu priliku. Podsjećamo da potrošači iz ove kategorije (koji nijesu u kategoriji malih kupaca), ukoliko redovno izmiruju svoje obaveze, ostvaruju popust od 3 odsto na utrošenu energiju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com