MILAN JEVĐIĆ NASTAVLJA DA PLJUJE ČOVJEKA KOJI GA JE FINANSIRAO: Nisam rođen da bih bio rob nekog tamo doktora! - Volim Podgoricu

MILAN JEVĐIĆ NASTAVLJA DA PLJUJE ČOVJEKA KOJI GA JE FINANSIRAO: Nisam rođen da bih bio rob nekog tamo doktora!

Od kada je prošle nedjelje bio gost u emisiji “Život priča” prašina o Milanu Jevđiću se ne stišava. Prvo je izazvao osjećaj empatije i rasplakao Srbiju, a onda ju je podijelio.

“Ovo što me je snašlo u poslednjih sedam dana ni u najgorem košmaru nisam mogao da zamislim”, počinje ponovo svoju ispovijest Milan Jevđić na Prvoj televiziji.

Ološ, manipulator, najveći šljam svoje zemlje samo su neke od osuda koje je, kako kaže, čuo o sebi.

Sve je počelo onda kada se javio doktor iz Švedske koji mu je pomagao, a nastavilo se fotografijama iz provoda i sa ekskurzije.

 

Dobrica Pavlović iz Švedske, finansijer studenta medicine Milana Jevđića (24), kaže da on zapravo nikada nije bio gladan i bez novca.

Dobrica Pavlović sa suprugom
Dobrica Pavlović sa suprugomFOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK / DOBRICA PAVLOVIC

Moram da ponovim da Milan u toku studija nikada nije bio gladan, bez novca, garderobe, sam i depresivan… Konflikt između mene i njega je nastao zbog načina na koji je trošio naš novac i zbog ponašanja u našoj kući u Beograu u kojoj je živio. Sve ono drugo što se pojavilo na društvenim mrežama, kockanje, putovanje, restorani, teretana… nama niti je smetalo niti sada smeta – kaže Dobrica i u daljem tekstu dodaje:

Odbio sam bilo kakav intervju za medije, jer bi komentarisanje slučaja na taj način bilo obično prepucavanje. Najobjektivnije bi bilo da je voditeljka emisije Tatjana Vojtehovski kontaktirala suprugu i mene prilikom pripremanja emisije, pružila nam mogućnost da kažemo šta imamo, ali posle toga uopšte ne bi imala razloga da emituje emisiju o Milanu. Stvorila bi jednu objektivniju sliku. Ovako je ispalo da su mnogi imali šta da kažu, osim nas. Smatramo da tu ima jako puno nedorečenih, zaobiđenih, a vrlo interesantnih činjenica – kaže Dobrica Pavlović u svom pismu.

Dobrica Pavlović
Dobrica PavlovićFOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK / DOBRICA PAVLOVIC

Podsjetimo, Milan Jevđić se skoro obratio javnosti putem društvene mreže Fejsbuk.

 Izgleda da treba da se izvinim Srbiji što sam disao, što sam živio, što sam bio mlad, da me više ne bi čerečili. Ne mora niko ni da mi se divi ni da me hvali, samo da me ostave na miru – kazao je posle emisije i svih rekcija i dodao:

Da sam savršen, nisam, ali da sam ono što je taj čovjek rekao, to tek nisam – počeo mi je Milan priču, ispijajući kafu u jednom dahu, jer kako kaže, danima ne može da spava.

– Kakve grijehove ja pravim? Kupam se svaki dan, popijem kad izađem, imam “lijepo istreniranu ruku” – kako reče jedan na Facebooku. Kako da oprostim sebi sve te užasne stvari.

On je takođe rekao da je pokušavao da shvati kako je moguće da mu se sve ovo desilo jer ni na koji način nije pokušao bilo koga da povrijedi niti je jednom riječju slagao.

Znaš šta nikome sad ne pada na pamet? Dok su oni uživali u svom normalnom djetinjstvu, ja sam prelazio 70 kilometara u jednom danu do škole i nazad. Ustajao sam u pet ujutro i vraćao se u šest uveče. Dok su svi uživali u prvim ljubavima, ja sam morao da radim po cio dan jer sam se sam izdržavao, što u Srbiji, što u susjednim zemljama. Upis na fakultet sam platio novcem koji sam sam zaradio. Radio sam cio prvi semestar na faksu pa sam ga jedva ovjerio jer sam zbog posla stalno propuštao predavanja i vježbe, a svi znaju koliko obaveza ima na medicini. I onda sam zato i morao da batalim posao ako sam htio da to završim kako treba.

– Na svašta sam nailazio. Uvrede, ucjene, prijetnje, najstrašniji rečnik. Tretiraju te kao roba, iživljavaju se, žele da imaju potpunu kontrolu nad tvojim životom, a ti moraš sve to da trpiš jer nemaš izbora – rekao je Milan o ljudima koji su mu finansijski pomagali.

Za studentski dom, kaže, ne može da aplicira, kao ni za kredite i stipendije jer je u oku zakona on i dalje pod starateljstvom majke, s kojom jedva da ima kontakt, a od oca, kog je vidio samo četiri puta u životu, i to na suđenju, ima dodijeljenu alimentaciju.

FOTO: PRINTSCREEN

Ostvarujući kontakt s Tanjom Vojtehovski, nadao se da će nadležni čuti njegovu priču i natjerati njegovog oca da počne da mu isplaćuje alimentaciju, pošto je dr Pavlović, koji mu je finansijski pomagao, prekinuo svaki kontakt s njim, jer nije bio zadovoljan Milanovim ponašanjem.

– Nije mogao da mi oprosti što sam otišao na more sa djevojkom protiv njegove volje – kaže mi.

U intervjuu se dotakao čovjeka koji ga je finansijski pomagao. Za njega je rekao da zbog njegovih ucjena nije mogao da uživa.

– Kao ni u nekoliko izlazaka u kafanu koje je sebi priuštio. Jer je njemu, očigledno, sve normalno zabranjeno, a svaka sitna sreća, koja se kod drugih podrazumijeva, kod njega se tretira kao grešni luksuz. Da li je moguće opustiti se u takvoj situaciji? Da li je moguće biti normalan? – napisala je novinarka, na šta je on odgovorio:

– A šta ti misliš – odgovara pitanjem na pitanja.

Na postavljeno pitanje gdje vidi sebe u budućnosti rekao je:

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

– Za godinu dana vidim sebe na kliničkom stažu, jer bi to značilo da sam završio dio s predavanjima i ispitima. Volio bih da tad, kao i sad, pa i uvijek u budućnosti, mogu da hodam podignutog čela i da za sebe kažem da sam, ne neko ko je nešto mnogo veliko postigao, ali neko ko nije odustao. Mislim da je u Srbiji i to dovoljno pa da možete za sebe da kažete da ste uspjeli.

– Volio bih da imam normalan život, normalnu porodicu, da zarađujem i da mogu da izađem kao normalan čovjek, ako hoću i triput dnevno, a da me niko ne proziva – poručuje Milan za kraj.

– Ne vjerujem ljudima. Jednostavno, previše sam se puta razočarao. Kad se upoznamo, u početku su normalni, ali čim saznaju za moju priču, više me niko ne tretira isto – zaključio je on u intervju koji je dao za portal Noizz.

Ipak, ubrzo nakon njegovog obraćanja, osvanula je nova fotografija.

– Nema novac za koru hleba, ali za najskuplje vino i tamburaše se nađe – napisala je korisnica uz fotografiju na kojoj se Milan veseli.

 

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com