Jutjub uvodi novu opciju koja će vam se sigurno dopasti - Volim Podgoricu

Jutjub uvodi novu opciju koja će vam se sigurno dopasti

Jutjub planira da za nekoliko nedjelja, uz video snimke, počne da prikazuje tekstove sa Vikipedije, kao i sa drugih internet stranica, u pokušaju da suzbije plasiranje lažnih vijesti i teorija zavjere, najavila je urednica tog servisa za objavljivanje video sadržaja Suzan Vojcicki.

Jutjub će ubuduće prikazivati tekstualne boksove, nazvane “informacioni znakovi” (information cues), u kojima će se nalaziti tekst sa alternativnim stanovištima u odnosu na ono izneseno u video snimcima koji propituju nauku ili iznose teorije zavjere, kao što su npr. one o slijetanju na Mjesec.

Tekst će pratiti i link ka stranici sa koje potiče dio teksta.

“Ljudi će i dalje moći da gledaju video snimke, ali će imati i pristup dodatnim informacijama. Moći će da kliknu i da ih vide”, izjavila je Vojcicki na fetivalu muzike i tehnike u Ostinu u Teksasu, gdje je predstvaljen model informacionih znakova”.

Tekstualne informacije će se prvo pojaviti na video zapisima koji se bave onim temama o kojima postoji značajan broj videa, prenosi B92.

 

1 komentar

  1. I like the valuable info you provide in your articles. I’ll bookmark your blog and check again here regularly. I am quite sure I’ll learn many new stuff right here! Best of luck for the next!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com