DPS: Demokrate vrijeđaju i bježe od sučeljavanja mišljenja - Volim Podgoricu

DPS: Demokrate vrijeđaju i bježe od sučeljavanja mišljenja

Klub odbornika DPS u Skupštini Glavnog grada optužio je odbornike Demokrata da “iznose neistine” i da su “politički prevaranti i profiteri”.

Prethodno je predsjednik kluba odbornika Demokrata, Vladimir Čađenović, optužio gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića da je “klasični politički prevarant”.

“Da su se stvarno interesovali za ugradnju vodomjera i komunalne naknade, prisustvovali bi ne samo sjednici Skupštine, nego i nadležnim odborima. Ali, u svom dobro poznatom maniru populističi iznose nesitine na konferencijama za novinare, bježeći od sučeljavanja argumenata. To najbolje govori o tome da su Demokrate politički prevaranti i profiteri. Jer kako drugačije objasniti dvostruske aršine ove partije koja u Podgorici predlaže rješenjea koja ne sprovode u opštinama u kojima vrše vlast. Dakle, ili varaju građane Podgorice ili Herceg Novog, Budve i Kotora. Izgleda ipak da varaju sve”, navodi se u reagovanju Kluba odbornika DPS u Skupštini Glavnog grada.

Dodaju da Demokrate nijesu besplatno ugradile vodomjere u opštinama u kojima vrše vlast, ali da to predlažu u Podgorici.

“Stav ove lokalne uprave koji je iznio i gradonačelnik, u mišljenju na predloženi predlog, gdje je istakao da je prethodno najracionalnije izvršiti dodatno anketiranje građana kako bi se precizno odredili efekti ugradnje individualnih vodomjera, procijenio broj građana koji hoće da ugrade mjerne instrumente, a time i definisao budžet, potreban za finansiranje pojedinih aktivnosti u procesu ugradnje internih vodomjera. Kako ovogodišnjim budžetom nijesu predviđena sredstva za ove aktivnosti, smatramo da je potrebno nakon navedenih radnji, tokom ove godine, procijeniti i predvidjeti potrebna finansijska sredstva i definisati ih budžetom za sljedeću godinu. Dakle, kada Demokrate primijene ovu odluku u opštinama u kojima vrše vlast i urade studiju izvodljivosti, uz anketiranje stavova građana, definisaće se stav za narednu godinu. Da su stavrno bili zabrinuti za dobrobit građana, ne bi čekali dva mjeseca pred izbore, već bi ovaj prijedlog uvrstili u budžet za ovu godinu”.

ističu i da su amandmani Demokrata o naknadama za komunalno opremanje “još jedna potvrda politikantstva”.

“Osim medijskog nastupa, nijesu prisustvovali nijednom odboru, kao i sjednici Skupštine, svjesni da je njihove stavove lako demantovati. Dvostruki aršini Demokrata i ovdje se pokazuju kao njihov metod djelovanja, pa se jedna politika sprovodi u opštinama u kojima su na vlasti a druga u Podgorici. Odgovorna politika podrazumijeva odgovoran pristup prema svima, pa su na današnjoj Skupštini Glavnog grada nalaze dva amandmana gradonačelnika Podgorice, kojima se iznosi naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta startno umanjuju za 30 odsto za objekte osnovnog stanovanja do 200 m2 i stambene objekte do 500 m2. Prvi amandman se odnosi na Predlog odluke o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za bespravne objekte gdje se predlaže startno umanjenje za 30 odsto naknade za komunalno opremanje za objekte osnovnog stanovanja do 200 m2 i stambene objekte do 500 m2. Ovo nije jedino umanjenje za ove kategorije. Podsjećamo, Prijedlogom odluke, za jednokratno plaćanje, koje podrazumijeva plaćanje naknade u cjelokupnom iznosu u roku od 15 dana od dana zaključivanja ugovora, vlasnik ima pravo na umanjenje od 15 odsto od vrijednosti naknade. Na to umanjenje, dodatno se obračunava umanjenje od 25 odsto za bespravne objekte osnovnog stanovanja do 200 m2 ukupne neto površine. Za bespravne stambene objekte ukupne neto površine do 500 m2, dodatno umanjenje je 20 odsto”.

U reagovanju se navodi da su popusti predviđeni i za vlasnike koji se odluče za plaćanje naknade u jednakim mjesečnim ratama. Za bespravne objekte osnovnog stanovanja do 200 m2 umanjenje je 30 odsto obračunate komunalne naknade, a za bespravne stambene objekte ukupne neto površine do 500 m2 umanjenje je 25 odsto.

“Drugi amandman se odnosi na Predlog odluke o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, gdje je takođe predloženo umanjenje naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za 30 odsto za stambene objekte do 500 m2. Ovo umanjenje je predloženo u cilju omogućavanja povoljnijeg rješavanja stambenog pitanja građana”, zaključuje se u reagovanju.

Vijesti

3 komentara

  1. Nije da branim malog Becica, ali dje DPS nekome da kaze nesto ovako? DPS, najvisa banda od 45 na ovamo! Najveci brukaci i izdajnici Crne Gore u istoriji! DPS propala partija na samrti, daje poslijednje znake zivote!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com