KRITIČNO: Raste nivo Skadarskog jezera, stanovništvo da pripremi – vodu, hranu, lampe, plin…

 

Poplave u barskoj opštini. U Virpazaru i Donjim Murićima stanje kritično, potvrđuju stanovnici ovih mjesta.

Predsednik MZ Crmnica Đuro Marković kaže da je u petak ujutro voda u najnižoj takči u ravni sa površinom trotoara u Virpazaru. Za sada voda nije poplavila objekte, ali ako nastavi rasti nivo Skadarskog jezera polave su neminovne.
-Obišli smo najugroženija mjesta, Virpazar i naselje kod Željezničke stanice.

Obavjestili smo stanovništvo da pripreme: plin, kupe baterijske lampe, da imaju zalihe vode za piće, hranu, te da namještaj sa donjih spratova objekata iznesu na gornje nivoe objekata, ili na druga bezbjedna mjesta. Ukoliko bude neophodno evakuisaćemo ugroženo stanovništvo u apartmane Vatrogasne jedinice u Baru. Spremamo palete, ribaarske čizme… kazao je Marković .


Takođe, kritično je i u Donjim Murićima.

Voda prodire u turistički kompleks i izletište u Donjim Murićima. Prema riječima vlasnika ovog objekta Hasana Muratović nivo vode u Skadarskom jezeru porastao za dva i po metra.

-Ako nivo jezera naraste za još 20 cm što će se sigurno desiti, voda će ući u prostorije. Ispod terase već ulazi voda, a vrlo vjerovatno da će preplaviti i prilazni put. Ne smijemo ni razmišljati šta će se desiti ako dođe do pucanja brane na Drimu u Albaniji. Mislim da će nas zadesiti teže stanje od katastrofalnih poplava iz 2010.godine, kazao je Muratović.
U MZ Ostros za sada stanje pod kontrolom.

-Kiša neprestano pada, ali na sreću poplava nema u Krajini. Nije ugroženo ni mjesto Ckla, potvrdio je Ethem Lika iz MZ Ostros.

Povodom ove situacije u opštini Bar je danas zasjedao Tim za vanredne situacije. Spremaju zvanično saopštenje o stanju na tenrenu.. No medijima će isto proslediti nakon što „ sapštenje prođe procedure“

Jedro.me

loading...
Tagovi

Slične Objave

1 komentar

  1. Neka sad oni alkoholicari, te piju po vas cijelo ljeto dolje… Neka dodju da popiju jezero! Ionako nije to nista za njih, oni locu ka cisterne!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close