PODGORICA: Rekonstruiše se Gradski stadion, milion eura ulaganja - Volim Podgoricu

PODGORICA: Rekonstruiše se Gradski stadion, milion eura ulaganja

“Zajednički je interes Glavnog grada i Fudbalskog saveza Crne Gore da gradski stadion ispunjava stroge kriterijume UEFA i FIFA i da ga učinimo ljepšim i konfornijim kako za igrače i sportske radnike, tako i za navijače i sve posjetioce”, saopštio je gradonačelnik Slavoljub Stijepović na sastanku sa predstavnicima FSCG, generalnim sekretarom Momirom Đurđevcem i potpredsjednicima Vladanom Vučelićem i Milenkom – Mićom Marašem.

Fudbalski savez Crne Gore, uz podršku evropske kuće fudbala, u narednom periodu izvršiće rekonstrukciju gradskog stadiona u vrijednosti do million eura kako bi se otklonile određene manjkavosti ovog fudbalskog objekta. Rekonstrukcija podrazumijeva postavljanje novih ulaznih kapija na svim sektorima stadiona, uvođenje sistema elektronskog očitavanja ulaznica, zamjenu postojećih stolica, poboljšanje uslova za rad novinara, kao i,ukoliko se za tim ukaže potreba, nadogradnju postojećeg video nadzora.

“Fudbalski savez Crne Gore je, u saradnji sa Glavnim gradom, do sada u fudbalsku infrastrukturu klubova koji gravitiraju na teritoriji Glavnog grada uložio oko 4 miliona eura, od čega 1.600.000 u Gradski stadion. Izdvajamo izradu novog terena sa drenažom i automatskim sistemom za navodnjavanje, nabavku potrebne mehanizacije za njegovo održavanje, potpunu promjenu reflektorskog osvjetljenja sa sijalicama za brzi start i agregatom za rezervno napajanje električnom energijom kao i zaštitne mreže iza golova na južnoj i sjevernoj tribini koje sprečavaju ubacivanje raznih predmeta i pirotehničkih sredstava na teren”, saopštio je Momir Đurđevac, generalni sekretar Fudbalskog saveza Crne Gore.

On je podsjetio da su partnerskim zalaganjem uprave Grada i FSCG  izrađeni fudbalski kamp sa dva terena „FK Kom“ na Zlatici, dva terena „FK Mladost Lješkopolje“, rekonstruisan glavni teren „FK Zeta“ u Golubovcima, a na Trešnjici je izgrađen i pomoćni teren od vještačke trave. Pomoćne terene od vještačke podloge FSCG je izgradio i FK „Dečić“ i FK“Mladost“ na Starom Aerodromu, gdje se nalazi i administrativni objekat FSCG – „Kuća fudbala“.

Fudbalski savez namjerava da i u narednom periodu nastavi sa ulaganjima u fudbalsku infrastrukturu i za tu namjenu na teritoriji Glavnog grada opredijeliće oko 4 miliona eura. Buduće aktivnosti odnosiće se na postavljanje reflektorskog osvetljenja na stadionima FK „Mladost“, FK „Dečić“, FK „Zeta“, FK „Kom“ i FK „Mladost Lješkopolje“, zatim izgradnju pomoćnog terena FK „Budućnost“, natkrivanje stadiona u Lješkopolju, nastavak izgradnje stadiona FK „Dečić“, itd.

Podsjećamo da je osim navedenih projekata, Glavni grad u prethodnom periodu realizovao brojne projekte koji se odnose na unapređenje sportske infrastrukture – Podgorica je dobila natkriveni vaterpolo bazen, izgrađena je Studentska sportska dvorana i kulturni centar, deset novih poligona, a veliki broj je u značajnoj mjeri rekonstruisano. U svim dijelovima grada postavljene su i 22 multifunkcionalne sprave za trening na otvorenom. U okviru Sportskog centra Morača u toku su radovi na izgradnji višenamjenske sale za dvoranske sportove poput košarke, odbojke, rukometa, malog fudbala i borilačkih sportova, uz montažno-demontažni bazen. Neophodno je napomenuti da Glavni grad, takođe, ima odličnu saradnju sa klubovima i pojedincima, za čije aktivnosti je izdvojeno oko pet miliona eura.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com