PODGORIČANIN PRIZNO DA JE ŠVERCOVAO CIGARETE? - Volim Podgoricu

PODGORIČANIN PRIZNO DA JE ŠVERCOVAO CIGARETE?

Bivši predsjednik borda direktora Novog duvanskog kombinata Isat Boljević sa Specijalnim tužilaštvom potpisao je sporazumno priznanje krivice za učešće u švercu cigareta.

Nagodba koju je postigao sa Tužilaštvom dostavljena je Višem sudu u Podgorici na odlučivanje potvrdila je za Pobjedu savjetnica za odnose sa javnošću ovog suda, Aida Muzurović.

Iako je Pobjedi potvrđeno da je potpisao nagodbu sa Tužilaštvom, Boljević je na njihovo pitanje kolika je predložena visina kazne, odgovorio da “nije potpisao nagodbu i da ne zna o tome ništa”.

Prema ranijem pisanju medija, Specijalno tužilaštvo je Boljevića konkretno teretilo za zloupotrebu u privrednom poslovanju. On se pod lupom istražnih organa našao nakon što je podgorička policija 23. marta prošle godine u magacinu kod Tuzi zaplijenila cigarete “virdžinija” i “mak” čija se vrijednost procjenjuje na skoro četiri miliona eura. Nakon zapljene cigareta, Boljević nije bio dostupan crnogorskim istražiteljima, koji su zatražili njegovo saslušanje zbog saznanja da je upravo on zakupac magacina na Karabuškom polju, gdje su nađene cigarete bez akciznih markica.

Ubrzo nakon toga Boljević se pojavio na graničnom prelazu Božaj i predao policiji. Pred istražiteljima je tvrdio da nije bio u bjekstvu, već da je bio službeno odsutan, a da je Tužilaštvu najavio svoj odlazak iz države.

Tri dana kasnije, specijalni policijski tim je iz fabrike uzeo dokumentaciju i uzorke duvana i cigareta i poslao na vještačenje u Forenzički centar. Zaplijenjene cigarete proizvedene su u Novom duvanskom kombinatu, čiji je vlasnik od sredine februara pretprošle godine BMJ Industries FZ-LLC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a procijenjeno je da se radi o vrijednosti od milion eura. Mediji su spekulisali da je Boljević negirao da je riječ o tolikoj vrijednosti cigareta i da je pominjao 300.000 eura, naglašavajući da su cigarete bile samo skladištene, a da nijesu bile namijenjene za prodaju u inostranstvu. Specijalno policijsko odjeljenje više mjeseci je istraživalo slučaj šverca cigareta.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com