PODGORIČANIN UPERIO DJEČAKU PIŠTOLJ U GLAVU: “Ako ti sada prosviram mozak, džaba tebi svi mišići” - Volim Podgoricu

PODGORIČANIN UPERIO DJEČAKU PIŠTOLJ U GLAVU: “Ako ti sada prosviram mozak, džaba tebi svi mišići”

Podgoričaninu Bojanu Markušu sudi se u podgoričkom Osnovnom sudu, osim za izigravanje lažnog policajca, za još jedan “incident” sa maloljetnikom.

On je optužen da je 12. decembra prošle godine, bez ikakvog povoda, prišao maloljetniku na autobuskom stajalištu, pozvao ga da mu nešto pokaže, izvadio pištolj i uperio mu ga u grudi.

Nakon toga je, prema optužnom predlogu, natjerao dječaka da drži pištolj u ruci. Nakon što mu je vrati oružje, uperio mu je pištolj glavu i rekao: “Ako ti sada prosviram mozak, džaba tebi svi mišići”.

Sudi mu se za ugrožavanje sigurnosti.

Markuš negira izvršenje krivičnog djela i tvrdi da je te večeri, kao i svake druge, čekao autobus za Zetu i otišao kući i da više nije izlazio.

Na pitanja svog branioca Damira Lekića on je odgovorio da se ne razumije u oružje i da ne zna šta je svadbarski pištolj.

Tvrdio je i da ga je prije prepoznavanja u policiji policajac fotografisao, zbog čega sumnja da je dječaku prije prepoznavanja pokazana njegova fotografija, te da majka oštećenog radi u policiji, zbog čega su tražili da se izuzme iz dokaza zapisnik o prepoznavanju.

Dječak je, međutim, tvrdio da mu niko prije prepoznavanja nije pokazivao Markuša, te da ne bi mogao da zaboravi nekog ko mu je uperio pištolj.

On se pridružio krivičnom gonjenju.

Ispričao je da mu je Markuš prišao, izvadio pištolj, uperio mu ga par sekundi u grudi, da bi mu zatim rekao: “Uzmi ga, ovo je svadbarski, smije da se nosi”.

“ Rekao sam mu dobro, dobro, samo skloni to. Ali on je insistirao da uzmem pištolj u svoju ruku, što sam ja od straha i uradio… Tako sam ga držao pet šest sekundi, meni je to izgledalo kao godina. Zatim sam mu ga vratio. On je uzeo pištolj u ruku i rekao mi je: Ti si muškarac, treba ovo da imaš. Ako te neko dira, pucaš u njega. Ja sam mu odgovorio da sam sportista i da mislim da je ljudsko tijelo najbolje oružje. Tada on počinje da vitla pištoljem u predjelu moje glave uz riječi: “ Ako ti sada prosviram glavu, džaba tebi svi mišići…”, ispričao je dječak.

Markuš je u svojoj odbrani rekao da ga šef obezbjeđenja “Security gard Popović”, Aleksandar Boričić, povremeno pozove telefonom da ga angažuje za poslove obezbjeđenja.

Na jučerašnjem pretresu svjedok Aleksandar Boričić je ponovio da firma “Security gard Popović” ne postoji već više od tri godine i da je on u toj firmi radio od 2011. do 2013.godine.

Sutkinja Željka Jovović je prihvatila da se od policije zatraži video-zapis iz prostorija gdje se okrivljeni nalazio u policiji za vrijeme i nakon saslušanja, kao i prostorije u kojoj je vršeno prepoznavanje.

Suđenje se nastavlja 30.aprila.

Markuš je, u drugom postupku u kome mu se sudi da se lažno predstavljao kao policajac i pretresao građane, priznao da je falsifikovao ispravu i lažno se predstavljao, navodeći da je „to jače od njega, da želi da se bori protiv kriminala”.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com