Srušio se pješački most u Majamiju, poginulo 6 osoba (UZNEMIRUJUĆI VIDEO) - Volim Podgoricu

Srušio se pješački most u Majamiju, poginulo 6 osoba (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Najmanje šest osoba poginulo je prilikom rušenja 950 tona teškog pješačkog mosta u Majamiju, koji je pao na jednu od naprometnijih saobraćajnica u toj saveznoj državi na jugu SAD, a vlasti Floride rade na identifikaciji žrtava.

Most je, inače, izgrađen prethodne subote za samo šest sati relativno novom, ali popularnom metodom, prenio je NBC njuz.

Metoda se zove “ubrzana konstrukcija mosta”, a nastala je na Međunarodnom univerzitetu Floride početkom 2010. godine.

Foto: Tanjug / AP

Rojters prenosi da su psi tragači poslati da u ruševinama mosta, među ogromnim komadima betona i isprepletanog metala, uoče znakove života ako ih još ima.

Navodi se da je barem osam vozila ostalo ispod ruševina i najmanje 10 osoba je prebačeno u bolnicu.

Prema riječima očevidaca, vozila su se zaustavila pred semaforom juče u ranim popodnevnim satima, kada je most nad njima počeo da se urušava.

Foto: Tanjug / AP

– Probijamo se kroz gomilu šuta pokušavajući da bušimo rupe kako bismo nešto uopšte mogli da vidimo – kazao je novinarima šef Vatrogasne službe okruga Majami-Dejd Pol Istopijan.

AP prenosi da su lokalne i federalne vlasti započele istragu uzroka koji su doveli do popuštanja konstrukcija mosta postavljene prije pet dana.

Navodi se da je vrijednost mosta 14,2 miliona dolara, on povezuje naselje Svitvoter sa kampusom Međunarodnog univerziteta u Majamiju, a zvanično je trebalo da bude otvoren sledeće godine.

Foto: Tanjug / AP

Pogledajte video:

(Tanjug)

2 komentara

  1. The heart of your writing whilst appearing agreeable in the beginning, did not work perfectly with me personally after some time. Somewhere throughout the sentences you were able to make me a believer but just for a short while. I nevertheless have a problem with your jumps in assumptions and one would do well to help fill in all those gaps. In the event that you actually can accomplish that, I will surely be fascinated.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com