TEŠKA NESREĆA U AMERICI: Broje se žrtve nakon pada mosta u Majamiju - Volim Podgoricu

TEŠKA NESREĆA U AMERICI: Broje se žrtve nakon pada mosta u Majamiju

Četiri osobe poginule su prilikom rušenja 950 tona teškog pješačkog mosta u Majamiju koji je pao na jednu od naprometnijih saobraćajnica u toj državi SAD.

Rojters prenosi da su psi tragači poslati da u ruševinama mosta, među ogromnim komadima betona i isprepletanog metala, uoče znakove života ako ih još uvijek ima.

Navodi se da je barem osam vozila ostalo ispod ruševina i najmanje 10 osoba je prebačeno u bolnicu. Prema riječima očevidaca, vozila su se zaustavila pred semaforom juče u ranim popodnevnim satima, kada je most nad njima počeo da se urušava.

“Probijamo se kroz gomilu šuta pokušavajući da bušimo rupe kako bismo nešto uopšte mogli da vidimo”, kazao je novinarima šef Vatrogasne službe okruga Majami-Dejd Pol Istopijan.

AP prenosi da su lokalne i federalne vlasti započele istragu zbog čega je popustila konstrukcija mosta postavljena prije pet dana.

Navodi se da je vrijednost mosta, koji povezuje naselje Svitvoter sa kampusom Međunarodnog univerziteta u Majamij  iznosila 14,2 miliona dolara.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com