DF: Savić odbio Kneževića uz obrazloženje da je na slobodi dovoljan broj lidera DF-a - Volim Podgoricu

DF: Savić odbio Kneževića uz obrazloženje da je na slobodi dovoljan broj lidera DF-a

Predsjedništvo DF – a konstatuje da  Rješenje o odlaganju zahtejva za odsluženje zatvorske kazne Milanu Kneževiću potpisano od strane predsjednika Višeg suda Borisa Savića predstavlja brutalan primjer zloupotrebe pravosuđa u obračunu sa našim političkim savezom, saopšteno je iz DF-a.

“Ujedno, ovo rješenje predstavlja i krunski dokaz da je Boris Savić jedna korumpirana pravosudna sjenka koja u strahu od fioke Zorana Pažina i Milivoja Katnića potpisuje obrazloženja koja predstavljaju osnov za njegovo krivično procesuiranje od kojeg ne može pobjeći ni u Strazburu. Zamislite državu koja se hvali barjaktarstvom u procesu evropskih integracija i vladavini prava, u kojoj predsjednik Višeg suda donosi rješenje o odbijanju zahtjeva za odsluženje zatvorske kazne predsjedniku parlamentarne stranke, uz obrazloženje da je na slobodi sasvim dovoljno lidera i funkcionera DF – a, i da to ni u kom smislu ne može uticati na rezultat i legitimitet izbornog procesa”, navodi se u saopštenju ovog političkog saveza.

U DF smatraju da Boris Savić drugim riječima šalje poruku Predsjedništvu DF – a da “budu srećni što nisu svi u Spužu ili na putu za Spuž, i da će on lično uraditi sve kako bi napunio Spuž liderima i funkcionerima DF-a”.

“Čak se u svom narcisoidnom delirijumu usuđuje da nam daje i savjete na koji način da vodimo naše izborne kampanje za predsjedničke i lokalne izbore, i da ne znamo o kakvom izvanjačkom moribundu je riječ, pomislili bi da nam se nudi za šefa izborne kampanje. Ako ovo nije dovoljno da se oglase posmatračka misija ODHIR – a  i NVO sektora koji se bave regularnošću izbornog procesa ali i radom pravosudnih instucija, onda nam ostaje da pretpostavimo da su fizičke likvidacije lidera DF – a sljedeći vid obračuna sa našim savezom”, kazali su u DF-u.

Oni su dodali i da  “ovoliki stepen kriminaliteta u ponašanju predsjednika Višeg suda” ih  navodi da mu postave pitanje analogno “njegovom skandaloznom rješenju”.

“Da li to isto znači kad Boris Savić kao predsjednik Višeg suda bude uhapšen zbog zloupotrebe položaja i kriminalnog djelovanja u obračunu sa najjačim opozicionim subjektom u Crnoj Gori, da Viši sud neće morati da bira novog predsjednika, ili će se zamrznuti svi procesi dok se on ne vrati iz zatvora? Mada imajući u vidu da Borisa Savića i još jedan broj sudija Višeg suda kad tad čeka dugogodišnja zatvorska kazna zbog učešća u instuticinalnom teroru koji sprovode nad DF – om, sasvim je logično da će blokada rada sudskog savjeta biti poput čaja od nane, pri opštoj paralizi pravosudnih institucija koje su se srozale u jednu kriminalno korumpiranu kloaku koju ni njihove sudijske toge ne mogu zamaskirati. Uostalom, Predsjedništvo DF – a cjelokuponoj crngoroskoj javnosti dostavlja na uvid ovaj pravosudni izbljuvak Borisa Savića kako bi se prisjetili Njegoševog stiha : ” kome zakon u topuzu leži tragovi mu srde nečovještvom!””, poručuju u ovom političkom savezu.

Vijesti

1 komentar

  1. You would endure heaps of different advised organized excursions with various chauffeur driven car experts. Some sort of cope previous features and a normally requires a to obtain travel within expense centre, and even checking out the upstate New York. ???????

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com