DRAMATIČNO U VRANJINI: “Vjetar prijeti krovovima, nas 10 je u 3 prostorije, niko od nadležnih nas nije kontaktirao” (VIDEO) - Volim Podgoricu

DRAMATIČNO U VRANJINI: “Vjetar prijeti krovovima, nas 10 je u 3 prostorije, niko od nadležnih nas nije kontaktirao” (VIDEO)

Porodica Gavra Ulićevića iz Vranjine 6. marta se iselila iz svoje kuće zbog prijetnje da će im dom poplaviti. Sa troje male djece prešli su kuću roditelja koja se nalazi visočije.  Već 8. marta je voda prodrla u kuću.

Večeras, kako su nam rekli, strepe od snažnog vjetra koji podiže velike talase na jezeru.

“Suprug i ja smo iselili sa troje male djece. Trenutno smo u kući njegovih roditelja malo visočije. Deset članova u tri prostorije. Niko od komšija se jos nije iselio, ali je nekoliko njih ugroženo, ako voda nastavi da raste, ispričala nam je Gavrova supruga, Ivana. Kako dodaje, do danas im se niko od nadležnih nije obratio niti ponudio bilo kakvu pomoć. 

“Niko od nadležnih nam se nije ni obratio. Nemamo koordinatora, čak niko od službi za spasavanje nije ni došao da pita kakvo je stanje i da li nešto treba. Prije tri dana je neko od nadležnih dolazio, ne znam ni ko, ali samo na ulicu na početku naselja, dijelili su letke kako da se zaštitimo od poplave. Nikoga od nas nisu obišli”, kaže sagovprnica portala Volim Podgoricu. 

Ivana kaže da se ne uzdaju mnogo ni u čiju pomoć. Ogorčeni su jer već imaju iskustvo od prije nekoliko godina.

Što se pomoći tiče,  kome da se obratimo??? Kuća nam je bila poplavljena i 2013 godine. Procijenili su nam štetu na oko 1.800 evra a ništa nam nisu isplatili. Iz iskustva znam da, sve i da tražimo nešto, država nam neće pomoci”, kaže Ivana. Oni večeras, opet neće mirno spavati, kao ni sinoć, ni prethodnih noći. Gledaće u nebo i moliti se, jer im jedino to preostaje.  

Vjetar je večeras, kako dodaje Ivana, toliko jak, da se plase da će i sa kuće gdje su se sklonili da unisti krov.

Dok Ulićevići i brojne porodice, uglavnom oko Skadarskog jezera, strepe i gledaju u nebo, večeras je, kako je saopšteno, u prostorijama Direktorata za vanredne situacije MUP-a održana sjednica Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje “na kojoj je analizirana trenutna meteorološka situacija i stanje na terenu u opštinama koje su pod povećanim rizikom od nastanka poplava”.

MJEŠTANI ZETE, VIRPAZARA, RIJEKE CRNOJEVIĆA NOĆAS BEZ SNA: Da li će se ponoviti 2010. godina?!

“Na sastanku je konstatovano da je prethodnih dana sistem zaštite i spašavanja adekvatno reagovao, a ono što je posebno naglašeno da su građani mu najvećem dijelu ispoštavali preporuke nadležnih organa i službi i na taj način dali doprinos održavanju stabilne situacije na terenu.

DRAMATIČNO U VRANJINI Poplavljene kuće, mještani očajni: Stradaćemo, a nemamo gdje! (VIDEO)

Imajući u vidu da se već od večeras očekuje dodatno pogoršavanje meteoroloških prilika Operativni štab za zaštitu i spašavanje i ovom prilikom apeluje na građane, naročito na području opština sa povećanim rizikom od nastana poplava da preduzmu dodatne mjere i radnje u smislu zaštite svoje pokretne i nepokretne imovine. Posebno se apeluje na vlasnike životinja da obrate pažnju na njihovo zbrinjavanje”, navodi se u saopštenju.

SVE OČI UPRTE U NEBO: Raste vodostaj Skadarskog, moguće velike poplave

 Dodaje se da su svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja su pripravnosti i spremni su da postupaju u skladu sa svojim nadležnostima, a shodno razvoju situacije na terenu.

“Operativni štab za zaštitu i spašavanje poziva građane da poštuju preporuke nadležnih organa i službi i odgovorno se odnose prema njima i na taj način daju doprinos smanjenju eventualnih posljedica poplava”, zaključuje se u saoptenju koje je potpisao rukovodilac Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje, Mirsad Mulić.

1 komentar

  1. “Operativni štab za zaštitu i spašavanje poziva građane da poštuju preporuke nadležnih organa i službi i odgovorno se odnose prema njima i na taj način daju doprinos smanjenju eventualnih posljedica poplava”, zaključuje se u saoptenju koje je potpisao rukovodilac Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje, Mirsad Mulić.”

    Sta hoce ovaj Ulicevic sto mu je kuca poplavljena!? Dobili su letke, dobili su uputstva od nadleznih sluzbi kako da se bore protiv poplava; a oni utekli “u kucu roditelja koja je visocije”!? Ma daaaaj. Treba mu napisati prijavu za nepostupanje po naredbi nadleznih organa u situaciji elementarne nepogode.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com