Podgorica dobija saobraćajni prsten! - Volim Podgoricu

Podgorica dobija saobraćajni prsten!

U glavnom gradu se trenutno odvijaju radovi na izgradnji dvije veoma bitne saobraćajnice i putnim pravcima koji će doprinijeti rasterećenju saobraćaja na magistralnim putevima Podgorica Petrovac i Podgorica Cetinje.

Radovi na izgradnji bulevara od raskrsnice sa putem za aerodrom do raskrsnice sa obilaznicom u Golubovcima počeli su 10. januara 2018. godine, dok su radovi na izgradnji bulevara kroz Donju Goricu počeli 12. februara, takođe ove godine.

Izgradnjom ove dvije saobraćajnice Glavni grad će dobiti dio saobraćajnog prstena, jer će ove dvije saobraćajnice biti povezane i Jugozapadnom obilaznicom, novom saobraćajnicom, čija izgradnja treba uskoro da počne. Nova saobraćajnica će imati četiri trake, nadvožnjak u zoni Kombinata aluminijuma (KAP) i novi most preko Morače.

Ugovorena vrijednost radova u Golubovcima iznosi 4,7 miliona eura, a u Donjoj Gorici 9,47 miliona eura. Oba ugovora su potpisana u vrijeme kada je PDV iznosio 19 odsto, pa će ugovorene vrijednosti radova biti izmijenjene za razliku u vrijednosti PDV-a.

Dušan Kokić iz Direkcije za saobraćaj navodi da za sada nema kašnjenja u izvođenju radova, uprkos lošim vremenskim uslovima.

Radovi izgradnji bulevara u Donjoj Gorici počeli su prije mjesec, a trenutno se radi na izradi fekalne kanalizacije na dionicama od mosta na Sitnici do salona automobila “Reno” i od Ulice Miloja Pavlovića prema Lješkopoljskoj ulici.

Iz Direkcije za saobraćaj ističu da se za sada saobraćaj odvija dvosmjerno, ali da, kada se budu izvodili radovi na poprečnim iskopima, odnosno prekopima preko bulevara, saobraćanje vozila će biti jednosmjerno uz naizmjenično propuštanje. Ugovoreni rok za završetak bulevara u Golubovcima je 14. septembar ove godine, a bulevara u Donjoj Gorici 14. novembar.

Vikend novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com