VUKIĆEVIĆ NA ČELU MA: Evo koliko će novca mjesečno zarađivati! - Volim Podgoricu

VUKIĆEVIĆ NA ČELU MA: Evo koliko će novca mjesečno zarađivati!

Akcionari Montenegro erlajnza su na vanrednoj sjednici odlučili da funkcija predsjednika odbora direktora sada bude profesionalna.

Od februara prošle godine na čelu Montenegro erlajnza je Nikola Vukićević, generalni direktor za budžet u Ministarstvu finansija.

“Profesionalizacija tog mjesta je neophodnost u ovom trenutku. Kompaniji je potrebna posvećenost u punom kapacitetu i svakodnevni rad da bi MA nastavio sa pozitivnim trendom i ostvario zacrtane ciljeve”, saopšteno je sa sjednice, uz konstataciju da, ako se traže rezultati i ako se odgovornost za njihovo postizanje podrazumijeva, onda je nužno da predsjednik borda bude profesionalno angažovan s punim radnim vremenom.

U skladu sa ovom odlukom usvojen je prečišćeni tekst statute kompanije, kojim je određeno da naknada predsjedniku borda može da bude tri prosječne kompanijske zarade. Skupština akcionara je juče odlučila da ta naknada iznosi do dvije i po prosječne plate u MA.

Prema saznanjima Pobjede, prosječna plata u nacionalnoj avio-kompaniji veća je od 800 eura, pa će Vukićević mjesečno zarađivati više od dvije hiljade eura.

Njegova mjesečna zarada u Ministarstvu do sada je bila 1.240 eura. Međutim, prema izvještaju koji je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije, prijavio je mjesečno 670 eura prihoda od članstva u skupštini Agencije za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore i 361,5 eura mjesečno od komisije za polaganje državnog ispita.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com