CRVENO-BELI SLAVE POBJEDU NAD BARANIMA: Zvezda lako do 1:0, Feldin nezaustavljiv, pogodio čak 5 trojki - Volim Podgoricu

CRVENO-BELI SLAVE POBJEDU NAD BARANIMA: Zvezda lako do 1:0, Feldin nezaustavljiv, pogodio čak 5 trojki

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su Mornar (91:63), u prvoj utakmici polufinala plej-ofa regionalne ABA lige, a meč je igran pred više od sedam hiljada gledalaca u dvorani Aleksandar Nikolić u Beogradu

Prva četvrtina

Ročesti postiže svih sedam poena za Zvezdu na staru meča, a Mićović i Vujošević poentirali su na drugoj strani. Zvezda vodi 7:4. Smanjio je gost na 7:6 ali Bjelica, Dobrić i Lesor vode crveno-bele na 13:8.Crveno-beli prvo kradu loptu, a onda Ročesti rutinski poentira za 15:11.

 

Zvezda je napravila seriju 9:0 i posle prvih deset minuta ima prednost 22:14.

Druga četvrtina

Silovito zakucavanje Dejana Davidovca za maksimalnu prednost Zvezde od 12 poena 28:16. Zvezda je dobro počela i drugu četvrtinu, a trener gostiju u ranoj fazi traži tajm-aut.Feldin se razigrao, pogađa iz svih pozicija, asistira. Sa sedam poena i četiri asitencije drži visok ritam crveno-belih – 31:18.

Zvezda drži sve konce igre u  rukama. Mornar nikako ne može da priđe domaćina. Posle 20. minuta Zvezda vodi 41:22. Domaći su ubacili pet trojki iz 11 pokušaja.

Treća četvrtina

Mornar do sada šutira trojke 0/13. To je jedan od razloga što Zvezda ima ogromnu prednost i što je na putu da pred više od sedam hiljada gledalaca ostvari prvi trijumf u seriji.

Mornar je napravio seriju 8:0 i prijetio da se primakne na jednocifreni zaostatak, ali je Feldin pogodio dugu dvojku. Do kraja četvrtine Mornar je još dva puta prišao na minus, ali je oba puta Feldin trojkom raspršio nade Barana.

Četvrta četvrtina

 

Zvezda se poigrava sa Mornarom. Veliki broj navijača to je ispratio ovacijama. Tim trenera Alimpijevića napravio je seriju 9:0 i polovinom poslednje dionice bilo je 79:53. Feldin je do tada ubacio 23 poena, od čega 5 trojki.

Zvezda je odavno riješila pitanje pobjednika, a publika u dvorani se dobro zabvavlja. Omić je dva minuta prije kraja zakucao, Zvezda je imala više od dvadeset asistencija, čak 14 trojki je ubacila, a tome treba dodati i skokove. Kada tako igra, tim trenera Alimpijevića ne mogu da zaustave ni mnogo bolje ekipe do Mornara, koji je bio liše pomoći Uroša Lukovića.

kurir.sport

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com