Ognjen spasio dijete iz nabujale rijeke: Sreća pa nisam odvio muziku, inaće ne bih čuo krike - Volim Podgoricu

Ognjen spasio dijete iz nabujale rijeke: Sreća pa nisam odvio muziku, inaće ne bih čuo krike

Dobro je da u tom trenutku muziku koju sam slušao iz telefona nisam pojačao kao što obično umijem da odvrnem… U suprotnom, ne bih čuo pozive u pomoć, kaže za “Blic” Ognjen Damljanović, maturant Ekonomske škole iz Užica, pošto je juče iz nabujale Đetinje u centru grada spasio trogodišnje dijete koje je upalo u vodu.

Događaj sa umalo kobnim ishodom zbio se u subotu popodne ispod brane užičkog kupališta Plaža. Jedna Užičanka šetala se kroz parkić pored rijeke i dozvolila sinu da sam priđe vodi. Par desetina metara dalje Ognjen je u to vrijeme vježbao na spravama.

“Završio sam trening i počeo da se pakujem da krenem kući. Stavio sam slušalice na uši i pustio muziku, ali uopšte ne tako glasno kao što uglavnom radim. Jasno sam čuo krik žene i odmah skinuo slušalice”, kaže junak iz Užica.

Ispostavilo se da je dijete upalo u Đetinju i da ga je voda odvukla pet metara od obale.

“Izuzev jednog prolaznika sa malim djetetom, nije bilo nikoga ko bi mogao da spasi dječaka koga su kovitlali talasi i nosili ga ka brzacima. Bacio sam ranac i mobilni telefon i krenuo u rijeku. U ušima mi se miješalo panično dozivanje majke “maši rukama, pomozite” i glas starijih prolaznika koji su mi dovikivali “skači, skači”. Bacio sam se u rijeku, a Đetinja koju na tom mjestu leti možeš maltene da pregaziš, bila mi je preko glave. Doplivao sam do dječaka koji je zbunjeno mahao rukama pokušavajući da ne potone, a iz koje je izašao kao heroj”, prisjeća se sagovornik “Blica”.

Ognjen je dječaka dovukao do obale i dodao ga majci. Dijete je, kaže, tek tada briznulo u plač.

“Dječak koga sam spasio i majka su odmah otišli, tako da ih nisam ni upoznao. Cio dan mi se juče vrtjelo u glavi šta bi se desilo da sam pojačao muziku kao što sam navikao”, rezonuje Damljanović.

Još jedna srećna okolnost bila je na strani mališana – njegov spasilac ima kakvo takvo iskustvo u rijeci kad plivanju vrijeme i mjesto nije.

(Blic)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com