PREDSJEDNIČKI IZBORI U RUSIJI: Rusi izlaze na birališta i sve ide u Putinovu korist, da li politički protivnici mogu da ga ugroze? - Volim Podgoricu

PREDSJEDNIČKI IZBORI U RUSIJI: Rusi izlaze na birališta i sve ide u Putinovu korist, da li politički protivnici mogu da ga ugroze?

Biračka mjesta su otvorena na ruskom Dalekom istoku na predsjedničkim izborima u kojima predsjednik Vladimir Putin traži četvrti mandat na čelu države.

Glasanje je počelo u 08.00 u nedjelju po lokalnom vremenu (21.00 u subotu po srednjeevropskom vremenu) u oblastima Čukotka i Kamčatka.

Izbori će biti završeni u 20.00 po lokalnom vremenu u Kalinjingradu, najzapadnijem ruskom regionu.

Na izborima, pored Putina učestvuju i Grigorij Javlinski iz partije Jabloko, Ksenija Sobčak iz Gra]anske inicijative, Sergej Baburin ispred partije Ruski opštenarodni savez, Pavel Grudinjin iz Komunističke partije Rusije, Vladimir Žirinovski iz Liberalno-demokratske partije, Maksim Surajkin ispred Ruskih komunista, i Boris Titov iz Partije rasta.

Agencija Tas prenijela je da prema podacima Centralne izborne komisije od 1. januara ove godine pravo glasa ima 110.858.228 birača u zemlji i inostranstvu.

 (N1)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com