Home / NOVOSTI / Društvo / U najkraćem roku procesuirati počinioce napada na ljekara iz Bara

U najkraćem roku procesuirati počinioce napada na ljekara iz Bara

Ministarstvo zdravlja najoštrije osudjuje napad na ljekara Tomislava Mikovića, koji je 14.03.2018.godine brutalno napadnut prilikom obavljanja profesionalne intervencije kod Doma učenika u Baru, saopštili su.

“Nedopustivo je da zdravstveni radnici, koji obavljaju izuzetno težak i odgovoran posao, gotovo svakodnevno budu izloženi napadima, uvredama i fizičkim nasrtajima nesavjesnih pojedinaca. Budući da se ovakvi incidenti sve češće događaju i da smo svjedoci nepoštovanja izuzetno teške i odgovorne ljekarske profesije, pozivamo policiju i tužilastvo da u najkarćem roku preduzmu sve zakonom raspoložive mjere kako bi počinioci ovih djela bili procesuirani”, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo zdravlja će zaštitili lični i profesionalni dignitet i obezbijedili sigurnost na radnom mjestu svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu Crne Gore.

“Kategorično i odlučno ćemo se boriti da svi zdravstveni radnici budu zaštićeni u svakom smislu, ali u toj borbi nam je neophodna  pomoć cjelokupnog društva, od odgovornih institucija do građana kao krajnjih korisnika zdravstvenih usluga. Cilj nam je da se ove nemile scene više nikada ne ponove i da se zdravstvenim radnicima omogući da dostojanstveno žive i profesionalno i kvalitetno obavljaju svoj posao, za dobrobit svih građana”, zaključuje se u saopštenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *