APLICIRAJTE: 100 MILIONA eura za PODGORIČKE poljoprivrednike! - Volim Podgoricu

APLICIRAJTE: 100 MILIONA eura za PODGORIČKE poljoprivrednike!

Izmjenama Odluke o postavljanju, građenju i uklanjanju lokalnih objekata od opšteg interesa na teritoriji Glavnog grada – Podgorice poljoprivrednicima sa teritorija opština u okviru Glavnog grada omogućava se apliciranje za finansijska sredstva u visini od 100 miliona eura do 2020 godine, koja su već dostupna kroz IPARD II program.

Naime, na posljednjoj sjednici gradskog parlameta usvojena je Odluka o izmjenama Odluke o postavljanju, građenju i uklanjanju lokalnih objekata od opšteg interesa na teritoriji Glavnog grada – Podgorice. U toj Odluci navodi se da se objektima od opšteg interesa smatraju, između ostalih, i objekti ruralnog razvoja (poljoprivredni, stočarstva, vinogradarstva i voćarstva), a primjenjuje se za područja koja nemaju planska dokumenta da bi gradnja mogla biti legalno realizovana.

To znači da se na ovaj stvaraju uslovim da poljoprivrednici sa teritorija opština u okviru Glavnog grada, kao i drugih područja Grada, mogu nesmetano aplicirati za donosenje Odluke o određivanju lokacije sa elementima urbanističko-tehničkih uslova, bez obzira na status planske dokumentacije u predmetnoj zoni, što im, samim tim, omogućava i apliciranje za značajna finansijska sredstva koja su već dostupna kroz IPARD II program.

Kroz sprovođenje ovog Programa u crnogorsku poljoprivredu biće investirano oko 100 miliona eura do 2020. godine. Program Ipard II ima za cilj povećanje konkurentnosti crnogorskih poljoprivrednih proizvođača kroz mjere koje su njime definisane, čime se ostvaruje postepeno usklađivanje sa pravilima, standardima i praksama Evropske unije u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com