ĐUKANOVIĆ: Pobijedićemo već u prvom krugu!

Kandidat DPS-a na predstojećim predsjedničkim izborima biće lider te partije Milo Đukanović, potvrdio je jednoglasno Glavni odbor stranke.

“Moja odluka je izraz odgovornosti prema onome sto su obaveze i tekovine Crne Gore”, kazao je Đukanović

“Moja lična orjentacija je bila drugačija, međutim, kada se bavite poslom kojim se ja bavim više od četvrt vijeka onda imate partijske lične i društvene obaveze. Smatramo i ja i Glavni odbor i Predsjednistvo da postoji potreba za ovakvim angažmanom u narednih pet godina, ne mislimo da smo opoznili sa odlukom”, kazao je lider DPS-a.

Kako kaže, imali su u vidu domaći, regionalni, ali i vanbalkanski aspekt kada su donosili odluku.

“Smatramo da najveći potencijal leži u DPS-u to nam pokazuje i naš rejting i podrška, mi ne potcjenjujemo nikoga ali mislimo da u ovom trenutku moramo nastaviti sa očekivanom i najvećom odgovornošću vođenja države”, kaže Đukanović.

I stabilnost je na iskušenju, vjeruje on, imajući u vidu dešavanja na Balkanu.

“Potrebno nam je dodatne mudrosti, strpljenja i odgovornosti. Prepuni smo optimizma, mislimo da imamo više nego dovoljno vremena za završnicu kampanje, građani dosta znaju o nama, spremni smo za fer i demokratsku utakmicu, ali nemamo uopšte namjeru da se nadmećemo na tradicionalan balkanski nacin. Neće nam biti u centru pažnje kampanje drugi kandidati i nemam namjeru da koristim bilo koja druga ovlašćenja osim onih koja mi je Ustav propisao”, dodaje Đukanović.

Dodaje da je zadatak “da rade na homogenizaciji cijelog crnogorskog društva”.

Ubijeđen je da su u stanju da zadovolje očekivanja.

“I da ćemo biti dovoljno ubjedljivi i pobijediti već u prvom krugu”, dodaje Đukanović.

Prethodno je održana sjednica Predsjedništva, na kojoj je donešena odluka da Đukanović ide u izbornu trku za šefa države.

Rok za podnošenje kandidatura za predsjednika Crne Gore je do 26. marta.

Predsjednički izbori biće održani 15. aprila.

(Antena M)

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close