FRONTOVCI IMAJU PLAN: Evo šta će raditi ako krene hapšenje Kneževića - Volim Podgoricu

FRONTOVCI IMAJU PLAN: Evo šta će raditi ako krene hapšenje Kneževića

Demokratski front je donio odluku, zatvoriće se u Skupštini kako bi spriječili hapšenje lidera DNP Milana Kneževića, osuđenog na četiri mjeseca robije zbog napada na policajca 2015. godine.

Ovo je, kako saznaje CdM, najozbiljniji scenario koji je DF razradio na sjednici Predsjedništva.

Ovo je samo jedna od mjera koje Front planirao, a sve, kako kažu, da bi zaustavili progon od strane aktuelnog “režima”.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da poslanici Demokratskog fronta sprovode ovakav scenario.

Oni su, 29. juna prošle godine, prenoćili u zgradi parlamenta, nakon skidanja imuniteta njihovom poslaniku Nebojši Medojeviću.

Knežević bi mogao da ostane bez pola plate

Inače, Skupština, ovih dana, kako piše Pobjeda, razmatra kako će kazniti Kneževića zbog neprimjerenih riječi. Naime, generalni sekretar Skupštine Aleksandar Jovićević obavijestio je Administrativni odbor da je Milanu Kneževiću iz DF-a tokom zasijedanja 21. decembra prošle godine, izrečena opomena, kao i da su mu 13. i 14. februara ove godine izrečene po dvije opomene, te je zatražio da Odbor donese odluke o novčanim kaznama za ovog poslanika Fronta.

Odbor će o tome odlučivati 20. marta, a Knežević bi, po Poslovniku, zbog pet opomena, izrečenih tokom tri skupštinske sjednice, mogao “ostati” bez pola plate.

Član 110b Poslovnika predviđa da se poslanik kome je izrečena jedna opomena kažnjava oduzimanjem deset odsto plate. Poslanik kome su u toku iste sjednice izrečene dvije opomene kazniče se oduzimanjem 20 odsto zarade.

Kazna Kneževiću, kako je Pobjedi objašnjeno iz Skupštine, realizovala bi se za mjesec u kojem je donijeto rješenje.

To bi bilo prvi put da se primijene nove poslovničke odredbe i da poslanik bude kažnjen zbog neprimjerenih riječi u Skupštini.

CDM/Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com