PODGORICA: Aleksandra i Vuk su ponos grada i države! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Aleksandra i Vuk su ponos grada i države!

„Izvanrednim rezultatom na Svjetskom prvenstvu učinili ste još jednom ponosnim ne samo svoj Grad, već i državu Crnu Goru“, izjavio je zamjenik gradonačelnika Boris Mugoša na sastanku upriličenom povodom uspjeha takmičara džiu-džicu kluba Budućnost i reprezentativaca Crne Gore Aleksandre Popović i Vuka Dragutinovića na nedavno održanom prvenstvu svijeta za juniore u Abu Dabiju, gdje su se okitili svjetskim zlatom.

„Takmičari kao što su Aleksandra i Vuk su garancija da nas, osim što imamo fenomenalnu sadašnjost u džiu-džicu, čeka i veoma uspješna budućnost u ovom sportu. Navedeni rezultati su nastavak velikih uspjeha crnogorskih takmičara, koji od 2004. godine u kontinuitetu osvajaju medalje na  najvećim takmičenjima.“, naglasio je Mugoša. Zamjenik gradonačelnika je, poželivši našim izuzetnim takmičarima puno sreće na predstojećem evropskom prventstvu koje će se u maju održati u Poljskoj, iskazao čvrsto opredjeljenje Glavnog grada da, u saradnji sa resornim Ministarstvom i nacionalnim Savezom, još intenzivnije radi na poboljšanju uslova za bavljenje ovim sportom na teritoriji Podgorice.

Takođe, Mugoša je podsjetio da je u toku izgradnja višenamjenske sale u okviru SC „Morača“, vrijednosti preko 4 miliona eura, koja će stvoriti dodatne uslove za bavljenje dvoranskim sportovima, istakavši da je u mandatu aktuelne gradske uprave Glavni grad za pojedince, klubove i sportske manifestacije opredijelio oko 5 miliona eura.

Ranko Vukotić, predsjednik džiu-džicu saveza Crne Gore izrazio je posebno zadovoljstvo što Grad prepoznaje izuzetne rezultate u džiu-džicu i što se prema sportistima odnosi u skladu sa postignutim rezultatima. On je naglasio da je na Savezu velika odgovorost da, u saradnji sa partnerima na lokalnom i državnom nivou, stvori adekvatne uslove za bavljenje ovim sportom, budući da okuplja značajan broj klubova.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com