PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ENESA MEMIĆA (33): „Golfom” usmrtio policajca - Volim Podgoricu

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ENESA MEMIĆA (33): „Golfom” usmrtio policajca

Viši državni tužilac u Bijelom Polju Višnja Medojević podigla je optužnicu protiv Enesa Memića (33) iz Brodareva zbog krivičnog djela teško ubistvo. Optužnica je predata bjelopoljskom Višem sudu na potvrđivanje i zatraženo je produženje pritvora.
Memić je optužen za teško ubistvo Irfana Kujovića (42), policajca iz Bijelog Polja, u julu 2015. godine, a tek nedavno su ga vlasti BiH isporučile crnogorskom pravosuđu.
Tokom saslušanja on je, u prisustvu svog branioca Fikreta Kurgaša, kategorično odbacio sve navode krivične prijave, saopštavajući da ne priznaje djelo koje mi je stavljeno na teret.
– Potpuno mi je nejasno zašto sam ovdje i zašto je za mnom izdata Interpolova potjernica. Bez ijednog razloga stavljaju mi da sam uradio djelo sa kojim nemam dodirnih tačaka. Ništa od ovoga nije tačno – kazao je optuženi.

Memić je kazao da je samo iz štampe saznao kako ga navodno sumnjiče da je na nekom seoskom putu vozio neki „golf” i udario policajca.
– I navodno nakon toga pobjegao u nepoznatom pravcu. Ništa od toga nije tačno. Ja te večeri nijesam bio ni blizu mjesta tog događaja, tako da to što mi pripisuju sa mnom nema dopdirnih tačaka – kazao je Memić.

Optužen je da je 22. jula 2015. godine na regionalnom putu Slijepač most – Pljevlja vozilom „golf” usmrtio saobraćajnog policajca Irfana Kujovića. Nakon što je usmrtio Kujovića, Memić je pobjegao u nepoznatom pravcu i bio je nedostupan do momenta kada je „pasatom” sletio u mjestu Krupac (BiH). Prilikom hapšenja kod njega je pronađeno 15,5 kg marihuane. Potraživan je po međunarodnoj potjernici koju je raspisao NCB Interpol Podgorica po naredbi Višeg suda u Bijelom Polju, a ekstradiran je nakon što je u Bosni i Hercegovini odslužio kaznu zatvora zbog šverca droge. On je u Bosni i Hercegovini uhapšen zbog krivičnog djela počinjenog na teritoriji te države. Memić je i od ranije poznat policiji.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com