Šumaher se više nikada neće oporaviti - Volim Podgoricu

Šumaher se više nikada neće oporaviti

Mihael Šhumaher, jedan od najboljih vozača u istoriji Formule 1, prije više od četiri godine doživio je tešku nesreću na skijanju.

Njegova porodica ne želi da otkrije u kakvom je stanju legendarni Šumi, te da li postoji šansa za oporavak.

Ugledni britanski neurohirurg Kolin Šif, iako nikada nije liječio Šumahera, u razgovoru za AP komentarisao je njegovo teško stanje i dao “mračne” prognoze.

“Priroda povrede i informacije koje imamo sugerišu da je njegov mozak pretrpio veliku štetu. Kao posljedica toga, njegov mozak ne funkcioniše kao moj ili vaš. Što je duže u takvom stanju, sve je teže očekivati poboljšanje. Situacija se gotovo sigurno neće popraviti”, rekao je Šif.

Šumaher je krajem decembra 2013. godine nakon pada na skijanju udario glavom u stijenu. Dugo je bio u vještački odžavanoj komi, možda je i danas…

“Za njega je svaki napredak – oporavak. Gotovo je sigurno da ne može da razgovara. Možda je u stanju da pokaže neka osjećanja – da je nesrećan ili da mu nije ugodno. Ili možda može da gleda svoju djecu ili sluša muziku, ali potpuno se ne može oporaviti. Jako dugo je u ovakvom stanju i izgubio je mišiće. Čak i da je otvorio oči i počeo govoriti, došlo bi do gubitka pamćenja. On više ne bi bio ista osoba”, rekao je Šif.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com