Home / NOVOSTI / Društvo / ZA SVAKU POHVALU: Dječaci pronašli novčanik sa 200 eura i vratili ga vlasnici!

ZA SVAKU POHVALU: Dječaci pronašli novčanik sa 200 eura i vratili ga vlasnici!

Da poštenje, ljudska dobrota i vaspitanje još uvijek postoje, dokaz su učenici devetog razreda bjelopoljske Osnovne škole “Pavle Žižić”, Mirsad Hodžić i Vildan Ljuca, koji su pronašli novčanik sa 200 eura i vratili ga vlasnici.

“U novčaniku je bilo 200 eura i dokumenta na ime Esma Halilović, ali kako nisu znali o kome se radi, pitali su komšinicu Amelu Drpljanin koja živi na par metara od mjesta gdje su vidjeli novčanik, da li je zna. Srećom, komšinica je kazala da je poznaje i da će joj odnijeti novčanik”, priča otac Mirsada za Kodex.

Vlasnica novčanika Esma Halilović za Kodex je kazala da nije primijetila da joj je novčanik nestao.

“Pretpostavljam da mi je tu ispao kad sam izašla iz taksi vozila. Odmah nakon što su dječaci odnijeli novčanik kod Amele, ona me je pozvala i javila mi šta se dogodilo. U novčaniku je sve bilo, nije apsolutno ništa falilo, i ovim putem im se zahvaljujem”, kazala je Esma za Kodex i poručila poštenim pronalazačima da joj se sjutra jave, kako bi im se ona i lično zahvalila.

Za Mirsada i Vildana nije bilo dileme.

Oni su ovim gestom dali primjer prije svega svojim vršnjacima, a i ostalim svojim sugrađanima, da kroz život treba da se vode tradicionalnim moralnim vrijednostima.

Bravo dječaci!

(Kodex)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *