Borozan opet neće da igra za Crnu Goru - Volim Podgoricu

Borozan opet neće da igra za Crnu Goru

Već viđeno. A postaje i pomalo neozbiljno, zamorno za sve koji prate muški rukomet… Vuko Borozan neće više igrati za Crnu Goru. Opet. Nakon što se već opraštao, pa vraćao, najbolji crnogorski rukometaš ponovo je obavijestio selektora Dragana Đukića da neće da igra za “lavove”.

“Čuo sam se sa njim, kao i sa svim igračima i on me je obavijestio da više ne želi da igra za reprezentaciju Crne Gore”, rekao je Đukić za Dnevne novine, nakon što je juče objavio spisak za EHF nedjelju.

Đukić je rekao da može da ga razumije u ovom trenutku kad još nije potpuno spreman i da može da prihvati da za ovu EHF nedjelju ne bude tu, ali da će nastaviti i boriti se za njega da bude u sastavu.

“Uglavnom, rekao je da se osjeća umorno i istrošeno i da ne vidi sebe u selekciji”, naveo je selektor i dodao da je odluka na Borozanu i da neće uticati na nju.

Na Đukićevom spisku nema ni Vladana Lipovine (bolest), Nebojše Simovića (povreda), ali ni kapitena Rada Mijatovića, kao i iskusnog Igora Markovića.

“Rade i Igor smatraju da su sa Evropskim prvenstvom u Hrvatskoj završili sa igranjem u reprezenataciji i da ukoliko njihovo angažovanje bude neophodno biće uvijek tu”, objasnio je Đukić.

Prema njegovim riječima uglavnom, misle da je došlo vrijeme za rastanak sa reprezentacijom.

“Hvala im na svemu što su dali, a dali su puno, ali i na tome što su rekli da ako budu potrebni stajaće nam na raspolaganju”, istakao je Đukić.

Svoju odluku je promijenio i Branko Vujović, ali ovog puta sa pozitivnim ishodom za Crnu Goru. Jedan od velikih evropksih talenata (igrač Kjelcea na pozajmici u Celju), ranije je odlučio da igra za Poljsku, ali se predomislio pa će od sada nositi crveni dres.

“Srećan sam, dugo su trajali naši razgovori iza scene, bio je raspoložen i u januaru da nastupi, ali već su bili predati spiskovi. Mislim da je pozitivna stvar što je odlučio da igra tamo gdje mu je i mjesto”, dodao je Đukić.

Odgovarajući na pitanje kako na njega utiču česte promjene odluka njegovih igrača Šukić je kazao da nije jednostavno, jer imaju potencijal, ali koga nema bez njega se mora”.

Jedno ime sa spiska Đukić je morao da “precrta” i prije objavljivanja…

“Na spisku je trebalo da bude i momak koji ima potencijal da u budućnosti bude par sa Nebojšom Simićem na golu. Radi se o Miljanu Vujoviću, razgovarali smo dva-tri puta, ali nam je odgovorio da u budućnosti želi da igra za Sloveniju”, naglasio je Đukić.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com