Danas počinje proljeće - Volim Podgoricu

Danas počinje proljeće

Na sjevernoj Zemljinoj polulopti danas počinje proljeće.

Proljeće će trajati do 21. juna, kada počinje ljeto. U isto vrijeme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje jesen.

Posljednjeg vikenda u martu počeće i ljetnje računanje vremena, pa u noći između 24. i 25. marta časovnike treba pomjeriti jedan sat unaprijed.

Ljetnje računanje vremena je od 1916. godine uvedeno u oko 70 evropskih država, a u Crnoj Gori prvi put 27. marta 1983. godine.

Prvog dana proljeća u Crnoj Gori će biti umjereno do potpuno oblačno, povremeno kiša ili pljusak sa grmljavinom. Na sjeveru, u višim planinskim predjelima, snijeg i susnježica, a u nižim kiša i snijeg, saopšteno je iz HMZCG.

Kasno tokom noći najavljene su jače i obilnije padavine u cijeloj zemlji. Jutarnja temperatura biće -3 do 10, a najviša dnevna 2 do 14 stepeni.

RTCG

1 komentar

  1. I’m impressed, I must say. Genuinely rarely can i encounter a blog that’s both educative and entertaining, and without a doubt, you’ve hit the nail to the head. Your idea is outstanding; the pain is an issue that there are not enough individuals are speaking intelligently about. We are delighted that we stumbled across this inside my try to find some thing about it.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com