Hajduković: Opozicija neslogom poklanja pobjedu Đukanoviću - Volim Podgoricu

Hajduković: Opozicija neslogom poklanja pobjedu Đukanoviću

Moja je želja da Milo Đukanović izgubi predsjedničke izbore jer bi poraz prvog čovjeka DPS bio kraj apsolutističke i štetočinske vlasti DPS, saopštio je kandidat za predsjednika Crne Gore Dragan Hajduković

On je naveo da u ovom trenutku zvanično postoje samo tri predsjednička kandidata – Vasilije Miličković, Hazbija Kalač i Marko Milačić.

“Koji su, ne ulazeći u pitanje kako, skupili po 8.000 potpisa. Sa sigurnošću će biti još dva kandidata, Mladen Bojanić i Đukanović, kojima barijera od 8.000 potpisa nije problem jer potpise ne skupljaju oni nego partije koje stoje iza njih, DPS iza Đukanovića i četverac DF-Demokrate-URA-SNP iza Bojanića. Barijera od 8.000 potpisa je veoma velika i mislim da sa malom partijom iza sebe Goran Danilović ne može skupiti potpise, a SDP će uz velike napore vjerovatno uspjeti da skupi 8.000 potpisa za Draginju Vuksanović. Što se mene tiče, da bih bio kandidat trebalo bi u preostala četiri dana skupljati po 700 potpisa dnevno što je malo vjerovatno ali ipak ohrabrujem građane da do zadnjeg trenutka nastave da mi šalju potpise. Uz moguća nova odustajanja, kao Đurđija Blažića, na kraju i neće biti premnogo kandidata”, naveo je Hajduković.

Prema njegovim riječima više od pola građana je nezadovoljno “sunovratom Crne Gore iza koga stoje Đukanović i njegovi tajkuni”.

“Sa takvim nezadovoljstvom građana, Đukanovićev poraz bi bio neizbježan, da su u opoziciji postojali sloga, mudrost i briga za Crnu Goru. Nažalost, mislim da je opozicija prokockala sigurnu pobjedu i da će Đukanović već u prvom krugu glasanja, postati prvi predsjednik u svijetu koji je zvanje predsjednika dobio na poklon od opozicije”.

Hajduković je istakao da loš rad opozicionih lidera opterećuje opozicione kandidate sa tri, bojim se nenadoknadiva minusa.

“Prvo, opozicioni lideri su višemjesečnim mrcvarenjem i završnom poluslogom, razočarali glasače opozicije do te mjere da neki neće ni izaći na izbore. Neizlazak neće biti masovna pojava ali je i 2-3 odsto ogromno u situaciji kada predsjednika odlučuje razlika od nekoliko hiljada glasova. Drugo, opozicioni lideri nijesu shvatili koliko je važno da se predsjedničkom kandidatu ne može pripisati da je opozicija postojanju naše države. Znam da Bojanić nije neprijatelj postojanja naše države, ali uzalud, kada moćna propagandna DPS mašinerija ima materijala da ga dijelu opozicionih glasača predstavi kao “četnika”, kao što su u svoje doba za veliki Liberalni savez i Slavka Perovića proširili glasine da su “ustaše”. Prema tome Bojanić je ranjiv jer ne može da računa na nekoliko procenata ukupnog biračkog tijela opozicije. Vuksanović ima prednost u odnosu na Bojanića, jer čak ni moćna DPS mašinerija ne možeda jednu “tvrdu” Crnogorku predstavi kao neprijtelja državnosti. Nažalost, Vuksanović dolazi iz partije koja je čitavu deceniju bila Đukanovićev saučesnik u uništavanju Crne Gore i to joj automatski oduzima jedan dio ukupnog biračkog tijela opozicije. Kamo sreće da me Krivokapić poslušao prije 10 godina, kada sam javno tražio, da prekine koaliciju sa DPS i da se lagano stvori moćna građanska snaga velike većine građana koji nemaju rezervnu državu”.

Kao treće, Hajduković je naveo da opozicija “kao skup vrlo prosječnih partija i lidera” nema viziju razvoja Crne Gore.

“Niti o njoj razmišlja, što je veliki minus kod par procenata umnijih građana. Opozicija bez vizije razvoja i kvalitetnog života građana može biti samo manje od dva zla, a Crnoj Gori nema napretka dok se bira manje zlo. Zbog ova tri minusa i samo prividne sloge i iskrenosti među liderima opozicije, ni Bojanić ni Vuksanović ne mogu računati na glasove cjelokupnog biračkog tijela opozicije. Još manje u tome mogu uspjeti ostali kandidati”.

On je naceo da je njehova želja da Đukanović izgubi izbore.

“Nažalost želje su jedno a stvarnost nešto sasvim drugo. Nesposobnost i nesloga opozicionih lidera još jednom vode u poraz. Dok opozicioni lideri pristupaju izborima sa olimpijskim duhom “važno je učestvovati” Đukanović nastupa sa pragmatičnim duhom “važno je pobijediti”. Crnogorska tragedija i sunovrat se nastavljaju, a mogli su ovo biti pobjednički izbori”, zaključio je Hajduković.

Vijesti

1 komentar

  1. This website online can be a stroll-by means of for all the data you needed about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and you’ll undoubtedly uncover it.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com