Koncert u Beogradu: Bulatović i Nikčević se dva puta vraćali na bis - Volim Podgoricu

Koncert u Beogradu: Bulatović i Nikčević se dva puta vraćali na bis

Duo gitara Srđan Bulatović i Darko Nikčević preksinoć je održao koncert u beogradskom Domu omladine, u okviru Guitar Art festa. Crnogorski muzičari druženje sa publikom u srpskoj prijestonici iskoristili su kako bi promovisali album “Balkan, Mediteran, Orijent” koji je objavila izdavačka kuća PGP RTS.

“Kompozicije, koje smo za album snimili samo Darko i ja, u Beogradu smo izveli sa čitavim orkestrom iza sebe. Napravili smo orkestraciju za njih, a punoću zvuka postigli smo zahvaljujući gudačkom kvartetu i dvojici perkusionista”, ispričao je za Vijesti Srđan Bulatović.

To što su nastupali pratnji orkestra iz Beograda, stvaralo im je dodatni pritisak, priznaje Bulatović.

“Te naše kompozicije su zbog nepravilnog ritma i mnogo modulacija nezgodne za sviranje, pa samo se plašili kako će orkestar svoj dio spremiti i izvesti. Međutim, naišli smo na profesionalce koji su studiozno pristupili poslu i sjajno odradili svoj dio. Tako smo na prvoj probi, koja je trajala pet sati, usaglasili sve detalje i nekako smo se poslije nje rasteretili. Publika je na koncertu mislila je da je orkestar došao sa nama iz Podgorice i da već duže nastupamo zajedno. Zvučali smo uigrano i kompaktno”, ističe Bulatović.

Publiku u sali nijesu činili samo gitaristi koji su došli da odslušaju program Guitar Arta, već je bilo i onih koji bez obzira što nemaju muzičko obrazovanje, uživaju u gitarskom zvuku.

“Publika je bila fenomanalna i baš su im se dopale naše kompozicije, što dokazuje i podatak da smo se dva puta vraćali na bis”, pohvalio se Bulatović.

Nikčević i Bulatović kao gosti Gitar art festa, provešće u Beogradu sedam dana, koliko isti i traje, a za to vrijeme držaće i majstorke radionice, dok su svoj dio vezan za takmičarski dio programa gdje su obavljali ulogu žirija već ispunili.

“Ima veoma talentovanih gitarista u ovim mlađim generacijama. Bio sam žiror u petoj i šestoj kategoriji, u pitanju su najstariji učesnici i moram pohvaliti pojedince koji su svirali kao da imaju višedecenijsko iskustvo na sceni. Drago mi je što se pomjeraju granice, što i mladi takmičari ozbiljno zvuče i što muziku ne sviraju tako da samo svojom tehnikom zadovoljavaju kriterijume, već sviraju sa velikom muzikalnošću, pa je i u takmičarskom dijelu programa bilo veoma inspirativnih izvođača “, pohvalio je taj segment festivala Bulatović.

Naredni album za najvećeg nezavisnog klasičnog izdavača na svijetu

Bulatović kaže da su koncert u Beogradu iskoristili i da oslušnu puls publike, kad su u pitanju nove melodije.

“Već imamo nekoliko novih koje smo komponovali za predstojeći album koji će izaći početkom ljeta za izdavačku kuću Naxos Records. U pitanju je najveća svjetska nezavisna izdavačka kuća posvećena klasičnoj muzici i jedna od dvije sa najvećom prodajom izdanja u ovom žanru, pa je velika je čast za nas što smo uspjeli da napravimo dogovor sa njom. Zato smo nastup na beogradskom Guitar art festu iskoristili da oslušnemo puls publike, vidimo kako ona reguje i jesmo li na pravom putu. Doduše na albumu će se te kompozicije naći isključivo u Darkovoj i mojoj izvedbi, dok smo i njih za potrebe ovog koncerta orkestrirali”, otkriva Bulatović.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com