Marković sjutra sa Kinezima o nastavku druge dvije dionice za autoput - Volim Podgoricu

Marković sjutra sa Kinezima o nastavku druge dvije dionice za autoput

Premijer Duško Marković sjutra treba da se sastane sa čelnicima kineske kompanije CRBC i kineske Eksim banke kako bi razgovarali o daljem nastavku izgradnje autoputa na relaciji Mateševo-Andrijevica-Boljare.

Premijer je danas u parlamentu, u okviru premijerskog sata, kazao da se izgradnja prioritetne dionice od Smokovca do Mateševa odvija očekivanom dinamikom i da vjeruje da će novi autoput uskoro povezati Crnu Goru sa Srbijom i zemljama Jugoistočne Evrope.

“Srbija treba da potpiše sa CRBC-om ugovor o finansiranju cijele dionice autoputa do granice sa Crnom Gorom, a kod mene sjutra dolazi rukovodstvo CRBC-a i Eksim banke” kazao je Marković.

Markoviću je klub DPS-a postavio pitanje o tome da Crna Gora može računati na sigurnu finansijsku podršku za prioritetne projekte koji su predstavljeni na samitu za Zapadni Balkan u Londonu koji je organivala Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Premijer je objasnio da su na samitu predstavljena tri prioritetna projekta i to Jadransko-jonska brza saobraćajnica, Jadransko-jonski gasovod, kao i širenje željezničke infrastrukture i da je finansijska pomoć izvjesna.

Vijesti

3 komentara

  1. I admire the dear knowledge you offer in your articles. I will bookmark your weblog and have my kids test up right here generally. I am reasonably positive they will learn numerous new stuff here than anyone else!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com