Na Žabljaku 30 centimetara novog snijega, u Maloj Crnoj Gori veliki sniježni nameti - Volim Podgoricu

Na Žabljaku 30 centimetara novog snijega, u Maloj Crnoj Gori veliki sniježni nameti

Tokom noći i danas do podne, na Žabljaku je palo oko 30 santimetra novog snijega. Iako je počelo kalendarsko proljeće za mještane ovog kraja to je uobičajena pojava pa niko nije posebno uzbuđen niti su ozbiljne padavine bilo koga iznenadile. Magistralni i regionalni putevi prohodni i saobraćaj se odvija bez zastoja uprkos smanjenoj vidljivosti i mjestimičnoj mećavi.

Gradske ulice i javne površine su očišćene ali su problemi prema žabljačkim selima. Prema udaljenim na većoj nadmorskoj visini je neprohodno dok se prema ostalima saobraća otežano za putnička vozila. Sa stabilizacijom vremena snjegočistači će ponovo krenuti prema selima prema kojima je bilo prohodno.

A tako je bilo do juče svugdje osim Male Crne Gore. Tim opštinskim putem snjegočistači Komunalnog preduzeća danima čiste. Do juče su probijali velike namete preko prevoja Štuoc. Zbog visine i karakteristika snijega isped snjegočistaša je mašina sa gusjenicama uklanjala dio snijega nakon čega su snjegočistači uklanjali donji sloj. Ovo nevrijeme prekinulo je akciju. I tamo će ispočetka nakon stabilizacije vremena.

I
FOTO: Obrad Pjesivac/VIJESTI

Snadbijevanje strujom i vodom je normalno . Škole I druge ustanove rade normalno.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com