Trojici okrivljenih Beranaca 52 godine zatvora - Volim Podgoricu

Trojici okrivljenih Beranaca 52 godine zatvora

pelacioni sud potvrdio je presudu koju je sudija bjelopoljskog Višeg suda Vukomir Bošković izrekao Berancima Darku Miloševiću (38), Petru Vujoviću (30) i Goranu Vešoviću(37) zbog ubistva sugrađanina Zorana Vasovića (41), ranjavanje Nikole Vuksanovića(28) i Anđele Obradović (22) i nedozvoljenog držanja oružja. Miloševiću je ovom odlukom potvrđena kazna od devetnaest i po godina zatvora, Vujoviću robija od 18 godina i 4 mjeseca, a Vešoviću 14 godina i četiri mjeseca iza rešetaka.

Vasović je ubijen 30. decembra 2012. godine, oko tri časa iza ponoći, ispred ugostiteljskog objekta „Klub 29”, a Milošević, Vešović i Vujović optuženi su da su sa umišljajem izvršili to krivično djelo.
Prema navodima iz optužnice, Milošević je pucao iz pištolja nepoznate marke kalibra 9 milimetara, Vešović iz pištolja CZ kalibra 7,65 milimetara, a Vujović iz pištolja nepoznate marke kalibra 7,65 milimetara. U optužnici piše da su ta trojica Beranaca ispalili više metaka, od kojih je osam pogodilo Vasovića, nanijevši mu teške povrede, od kojih je nastupila smrt, dok su Vuksanović i Obradovićeva zadobili teške povrede.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com