Konačno saznali gdje će biti azil za pse - Volim Podgoricu

Konačno saznali gdje će biti azil za pse

U Baru je danas konačno javno saopšteno gdje će biti izgrađen azil za pse lutalice. U nastavku XXI sjednice SO, prilikom rasprave o programu rada opštinskog preduzeća “Lovstvo” DOO, odbornik SNP Milenko Cebalović je sa skupštinske govornice objavio da u materijalu koji je dostavljen odbornicima iz preduzeća piše da je lokacija azila plac površine 5.000 kvadratnih metara na Volujici.

“Oko azila, opština se obratila nama, a mi ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja za odobrenje. To je parcela iza repetitora na Volujici, u zoni morskog dobra. Dobili smo saglasnost ministarstva za izdvajanje 5.000  kvadratnih metara iz našeg lovnog rezervata”, rekao je direktor DOO Lovstvo Mladen Đuričić.

Osman Subašić (SDP) je rekao da ga raduje što će Bar dobiti azil, napominjući da je interesantno da “sve ide preko nadvožnjaka – i deponije, i kamenolomi, i azil za pse”.

“Mislim da je azilu mjesto nekih 15 km od grada. Ko je odredio lokaciju, ko će njime upravljati, ko je investitor? Vjerovatno će biti u sastavu nekog DOO, a da li ima ekološkog elaborata”, pitao je Subašić.

“Azil za pse je priča koja traje preko deset godina.  Dajmo da se jednom dogovorimo da ga napravimo i jednom zanavijek riješimo ovo pitanje”, rekao je Savo Pavlović (SD).

U raspravi o planu rada DOO Lovstvo, Savo Vujošević (DEMOS) rekao je da je ovo DOO “slika i prilika” kako vlada DPS “sa svojim satelitima” i kako vladajuća koalicija poštuje novac građana.

“Od osnivanja je preduzeće na teretu budžeta opštine, u njega je uloženo milion eura, a šta je dobijeno zauzvrat? Opština od njega nikakve koristi nije imala, sem zapošljavanja svojih kadrova i mogućeg opredjeljivanja lovaca i glasača na izborima. U planu je za uređenje cijelog lovišta opredijeljeno 2.000 eura, a fond zarada je povećan za 14.000 eura”, naveo je Vujošević.

Marko Brnjada (DPS) je replicirao da ako neko zna za eventualne zloupotrebe u preduzeću, neka to odmah prijavi tužilaštvu, “krivično djelo je i ako neko zna za zloupotrebu, a prikriva je”. Mr Dejan Đurović (DF) je kazao da je ranije postojalo lovačko društvo “koje je radilo ovaj posao bez dotacija iz budžeta”.

Program rada DOO Lovstvo za 2018. usvojen je sa 19 glasova za i osam glasova protiv.

Na dnevnom redu danas bila je i rasprava o programu rada za 2018. opštinskog preduzeća DOO Možura, koje gazduje istoimenom regionalnom deponijom. Direktor preduzeća Dragan Simović rekao je pored ostalog da je u DOO popunjeno 20 radnih mjesta, “a biće nove sistematizacije”, te da će i ove godine primati otpad iz Bara, Ulcinja, Budve, Tivta i Kotora.

“Planirali smo prihvat 74.000 tone otpada po cijeni deset eura po toni  za Bar i Ulcinj, a  20 eura  za ostale. Plan prihoda je oko 1.1 milion, a dobiti oko 150.000 eura.  Dosad je na Možuri lagerovano 350:000 tona što je trećina kapaciteta I radimo sve da deponiji produžimo vijek. U kontaktu sa projektantom planiramo podizanje šest metara visokog obodnog zida čime deponija dobija stabilnost i dodatnih 450.000 kubika prihvata. Time bismo produžili radni vijek za sedam godina”, rekao je Simović.

Ističući da je ova investicija vrijedna tri miliona eura, SImović je dodao da slijedi ekspertiza idejnog rješenja.

Mr Dejan Đurović (DF) je pitao zašto posao na Možuri ne mogu dobiti stručnjaci, navodeći imena četvoro kandidata “a o dnjih je samo jedna osoba partijski aktivna”. Vujoševic (DEMOS) je pitao kako je moguće da deponija i dalje nije priključena na vodovod.  Program ovog preduzeća izglasan je sa 20 glasova za i šest protiv.

U toku rasprave, Milenko Cebalović (SNP) je pitao zašto Radio Bar ne prenosi sjednicu, “a državni javni servis, iako su svugdje izbori, prenosi Skupštinu Crne Gore”.

Nakon pauze, sjednica je popodne prekinuta, što je obrazloženo time da su se iz kluba DPS požalili da je u skupštinskoj sali hladno, a termin nastavka nije objavljen

 (Vijesti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com